gaming sinds 1997

Final Fight: Streetwise

Capcom is de king van gore en ook een beetje van de beat ’m ups, dus verwacht je in dit straatgevechtspel dan ook aan heel wat bloederige -jawel- straatgevechten. Final Fight Streetwise brengt je zo dicht mogelijk bij de donkere kanten van de maatschappij waar je als brave burger wilt geraken en alles wat je daarvoor moet doen is je duimen laten spreken.

Twee decennia nadat zijn voorganger de arcadehallen onveilig maakte, is het de beurt aan de PS2 om enkele rake klappen te krijgen. Dit keer speel je Kyle Travers, de broer van Cody. Cody was ooit de held van Metro City: hij rolde eigenhandig de Mad Gear-bende op, maar nu is hij een bokstrainer. Inmiddels is Kyle in de voetsporen van zijn broer getreden en is hij één van de meest gevreesde straatvechters in de achterbuurten van Metro City. Maar terwijl Kyle en Cody lekker uitblazen na een succesvolle prijskamp wordt Cody gekidnapt. Tegelijkertijd verschijnt er een nieuwe drug op de straat die voor nog meer chaos zorgt. Het is aan Kyle om uit te zoeken hoe alles nu in elkaar zit en -belangrijker- hoe hij zo snel mogelijk terug orde op zaken kan stellen.

Ondanks de verhaallijn en de mogelijkheid om allerlei spullen en nieuwe combo’s aan te kopen is Final Fight Streetwise niets meer dan een beat ’em up. De stad is onderverdeeld in verschillende gebieden waarin je vriend en vijand tegenkomt. Storend hier zijn de relatief lange laadtijden en de claustrofobische beperktheid van de gebieden. Wat wel weer leuk is, is de interactie met de omgeving. Je kunt zowat alles gebruiken als wapen, van baseball-bats tot vuilnisbakken. Naast de verhaallijn kan je ook allerlei sidequests oplossen, zoals een dame haar handtas vriendelijk terugvragen van een bende overvallers of een kleine jongen terugvinden die ’s nachts niks te zoeken heeft op straat. Af en toe moet je ook als insectenverdelger optreden of minigames oplossen om verder in het verhaal te raken. Al bij al vormen die zaken een leuke afwisseling op het standaard afslaan van je vijanden. Een afwisseling die zeer welkom was, want ondanks de kans om allerlei combo’s te kopen en te gebruiken, kan je het spel met gemak uitspelen door tot vervelens toe dezelfde combinatie te gebruiken.

Final Fight Streetwise kent dan ook een vrij eentonige gameplay en weet de interesse van de gamer niet tot de eindgeneriek vast te houden. Ook op technisch gebied valt het spel een beetje tussen twee manden in. Het weet de groezelige sfeer van een achterbuurt in een Amerikaanse stad goed weer te geven, maar de PS2 heeft toch wel heel wat meer grafische kracht in zich zitten dan wat hier getoond wordt. Het geluid zit echter wel goed, ondanks de vreselijke soundtrack. Rapmuziek, ik moet er niet echt iets van hebben…

Final Fight Streetwise is een scrolling beat ’m up met enkele interessante features. Toch weten de verhaallijn en de simpele gameplay niet tot het einde te boeien, waardoor je al snel met tegenzin naar het volgende hoofdstuk gaat. De arcade multiplayer is een leuk extraatje, maar ook niets meer dan dat. Een verdienstelijke poging die echter halfweg al gestrand is… Spijtig.

Onze Score:
6.0
gerelateerd spel: Final Fight: Streetwise
geplaatst in: Capcom, PS2, Reviews
tags: ,


Leave a Reply