gaming sinds 1997

Fountain, The

Tommy Creo is een wetenschapper wiens vrouw Isabel lijdt aan een dodelijke ziekte. Omdat hij niet overweg kan met een mogelijk verlies van zijn geliefde stort hij zich volop op zijn werk om maar een geneesmiddel te vinden om haar te redden, maar door zijn obsessie verliest hij het belangrijkste uit het oog: tijd doorbrengen met zijn vrouw. Ondertussen is Isabel bezig met het schrijven van een verhaal over de Maya’s en de bron van het leven, een verhaal dat toch wel merkwaardig veel overeenkomsten heeft met wat er in het echte leven aan het gebeuren is.

Het verhaal van The Fountain lijkt absoluut niet alsof het iets te maken heeft met sci-fi of fantasy (laat staan horror) maar het is dan ook vooral in de uitwerking dat deze genres ter sprake komen.
In feite krijg je drie verhalen te zien die allemaal rond eeuwig leven draaien (en dus de “tree of life”). Spanning is er niet echt te vinden en je zal je plezier in deze film dan ook vooral moeten vinden bij de grafische pracht van de special effects alsook de sfeerzetting die echt wel dik ok is.

The Fountain is een allesbehalve standaard film maar als je eens een meer filosofisch getint werk wil proberen dan is hij zeker wel aan te raden. Je kan het zien als een kunstwerk maar zoals altijd met kunst is het niet geschikt voor iedereen

Onze Score:
5.0

geplaatst in: DVD, Fox, Reviews
tags:


Leave a Reply