gaming sinds 1997

Freelancers

freelancersCurtis “50 Cent” Jackson is bezig met zijn filmcarriëre verder uit de grond te stampen en als er één ding is dat je kan helpen is het spelen in films waar bekende namen in voorkomen. Bekende namen alleen maken echter geen goede film, en dat is nu net het geval met Freelancers.

Malo (Jackson) en zijn twee beste vrienden waren jeugdcriminelen die een tweede kans kregen en die gebruikten om te gaan studeren als agent. Eens afgestudeerd krijgt Malo het voorstel om de “speciale” eenheid van kapitein Joey Sarcone, zijn overleden vader’s partner, te vervoegen en zo tonnen geld te verdienen door allerlei vuile zaakjes af te handelen in plaats van de misdaad te bestrijden. Malo komt er echter achter dat Sarcone te maken had met de dood van zijn eveneens corrupte vader en bedenkt een plan om wraak te nemen.

Het klinkt simpel en dat is het ook. Wat Freelancers probeert te bereiken is niet echt duidelijk. Het lijkt een beetje Training Day of The Departed maar het script lijkt wel een kaas met gaten en zit vol met stereotype personages. De Niro en Whitaker acteren op automatische piloot en Jackson komt totaal niet geloofwaardig over. Zijn Malo zou zogezegd verscheurd worden tussen allerhande keuzes (word ik een goede agent? Neem ik wraak? Kies ik voor mijn oude jeugdliefde of voor de mooie barmeid?) maar lijkt vooral te slalommen tussen de keuzes door om zo van alles een beetje te “proeven” zonder een echte keuze te maken.

Er waren nochtans genoeg mogelijkheden om de film goed te maken. De drie vrienden krijgen drie compleet verschillende partners en dit had verder uitgediept kunnen worden om toch een interessant verhaal te krijgen. Of er had een duidelijke moraal gezocht kunnen worden waar Malo zich aan houdt. Maar neen, wat we krijgen is een hoofdpersonage dat niet goed weet wat hij wil, van doel verandert telkens er zich iets voordoet, en een verhaal dat duidelijk niet weet welke richting aan te houden.

Freelancers is een film die vanalles wil bereiken maar nergens in slaagt.

De DVD krijgt een redelijk transfer maar is niet echt spectaculair. De zwartwaarden zijn perfect maar het beeld is nogal donker van aard en het contrast gaat bij tijd en wijl in overdrive waardoor achtergronden bij dagscenes weggeveegd worden. Qua detaillering en dergelijke van de acteurs kunnen we niet klagen, maar van wat we horen is de blu-ray wel duidelijk beter van kwaliteit. Qua geluid kunnen we zeggen dat de actiescenes goed in beeld gebracht worden met een deftige portie gebruik van de achterste luidsprekers en subwoofer terwijl we geen problemen merkten met dialogen.

box-freelancers

Onze Score:
4.0

geplaatst in: Dutch Filmworks, DVD, Reviews
tags: , ,


Leave a Reply