gaming sinds 1997

Fuzion Frenzy

Als je rondloopt in de gemiddelde game-winkel en je bent op zoek naar een nieuw Xbox game moet je altijd €70 afdokken. Altijd? Neen, er ligt namelijk spel in de rekken dat tegen de *kuch* democratische *kuch* prijs van €50 wordt verkocht: Fuzion Frenzy, een party-game. Het concept van zo’n party-game is dat je met zoveel mogelijk mensen achter de console kruipt en daar tegen elkaar strijdt, maar vooral veel fun met weinig gameplay beleeft.

Een echt verhaal zit er niet in Fuzion Frenzy, vrij normaal voor een party spel. Je bevindt je in een stad die verdeeld is in 6 delen en in elk deel kun je een aantal typische spelletjes voor die wijk spelen. Degene die op het einde het meeste punten heeft, is de winnaar. Naar het schijnt zit er een complot-theorie in maar die heb ik nog niet gevonden…

Fuzion Frenzy is zoals gezegd een party-game, een genre waar nog niet veel van op de markt te vinden is. Iedereen kent wel Mario Party en Super Smash Brothers Melee op de GameCube, maar Fuzion Frenzy is het enige dat er momenteel op de Xbox te vinden is. Dus heb ik niet echt veel materiaal om het mee te vergelijken. Fuzion Frenzy bevat 45 mini-games die, het moet gezegd, allemaal onder te verdelen zijn in een vijftal hoofdgames. Echt veel variatie is er dus niet. Je hebt race-spelletjes, spelletjes waar je elkaar van een platform moet duwen, waar je elkaar moet proberen te elimineren, enzovoort. Ze zijn stuk voor stuk doodeenvoudig en worden in een paar lijnen uitgelegd voor het spel wordt gestart.

Je hebt 2 modes. De mini-games, waar je 1 mini-game kiest en dat dan speelt. Hier kun je kiezen tussen gewoon spelen en practice. Op vlak van gameplay zit hier geen enkel verschil in, maar de winnaar krijgt geen punten voor zijn overwinning. De 2de mode is een tournament, waar je in een aantal (2, 4, 6) regio’s van de stad een aantal spelletjes speelt en degene die de meeste punten haalt, wint dan natuurlijk.

Wist je trouwens dat Fuzion Frenzy vooral op multiplayer gericht is? Ik denk dat ik het al wel eens vermeld heb… Maar je kan het spel ook alleen spelen. Zolang je niet met 4 bent, neemt de AI de resterende plaatsen over. Deze is spijtig genoeg heel wisselvallig, zo komt hij op bepaalde momenten helemaal niet aan de bak en bij een ander mini-game kickt het dan serieus ass. Het spel is dus het leukst met meer volk, hoe meer zielen hoe meer vreugde. Dit spel is dan ook het enige dat mijn zus speelt (op The Sims na), maar zelfs mijn vader heeft er zich al aan gewaagd. Het is ongelooflijk toegankelijk en als je het in groep speelt, ben je soms voor een uur of 3 vertrokken, zelfs al zijn de aanwezigen geen echte gamers. De Single-player versie van Fuzion Frenzy is niet echt goed, aangezien dit gewoon hetzelfde is als de multiplayer. Alleen vecht je tegen de AI en zijn de games te simpel om je te blijven boeien. Je kan het natuurlijk wel gebruiken om je skills te oefenen maar echt interessant is het niet.

Grafisch ziet het spel er heel gelikt uit, zoals we dit van de xbox gewoon zijn. De textures zijn heel flashy en ook zitten er veel lichteffecten en consoorten in.
Het is wel even wennen aan het camera-standpunt. Aangezien je allemaal in hetzelfde beeld speelt, is het soms vrij verwarrend om te zien waar je bent. Maar na vijf minuten ben je het al meer dan gewoon.

Het geluid is bij een gillende en lachende bende niet echt belangrijk, maar de ontploffingen en schreeuwen ontbreken niet. Maar de zinnetjes die de personages zeggen zijn vrij eentonig (als ze al iets zeggen), maar meestal skip je ze of worden ze overstemd door een ontploffing of een slag op hun bakkes.

Fuzion Frenzy is momenteel het beste party-game op de xbox en biedt door zijn eenvoudige en snelle gameplay fun voor uren. Tenminste in multiplayer, voor de SP-modus moet je het spel echt niet kopen. De game is ook het leukst vanaf 3 spelers, dus 2 controllers en minstens 1 vriend zijn wel de systeemvereisten voor dit spel. En op de xbox zijn er heel wat slechtere spelen die dan voor €20 meer worden verkocht.

Onze Score:
7.0
gerelateerd spel: Fuzion Frenzy
geplaatst in: Microsoft, Reviews, Xbox
tags: ,


Leave a Reply