gaming sinds 1997

Komen en gaan bij BioShock Infinite ontwikkelaar; spel verliest multiplayer modi

Er is wel degelijk wat aan de hand bij Irrational Games, de ontwikkelaar van het nog steeds veelbelovende BioShock: Infinite.

Afgelopen maand zijn er twee belangrijke leden van het team vertrokken. De artistieke directeur Nate Wells en de baas van productontwikkeling Tim Gerritsen werken niet langer bij Irrational. Dat werd bekend via hun Twitter- en Linkedin-accounts. Het waren cruciale pionnen want Wells zorgde al voor de unieke setting van de eerste BioShock terwijl Gerritsen de ontwikkeling van content voor het nieuwe spel overzag.

Ook werd bekend dat er dan weer wel iemand nieuw is gestart bij de game makers in Boston. En dat is niet zomaar iemand want Rod Fergusson verlaat Epic Games waar hij zo’n acht jaar werkte en executive producer was van de Gears of War reeks om te starten bij Irrational Games.

Yes it’s true, I’m leaving my family at Epic to join my new family at Irrational in Boston starting tomorrow. And yes I’ve played Infinite and it’s amazing! Can’t wait for you guys to get your hands on it.

Goed en slecht nieuws dus en volgens Kotaku zijn er ook twee geplande multiplayer modi gesneuveld. Het is nu zelfs niet helemaal duidelijk of er nog multiplayer in de game zal zitten, ook al vinden wij dat eigenlijk helemaal niet nodig.

De eerste modus die geschrapt werd was een soort tower-defense spel dat je toeliet om in een soort verkleinde versie in een soort arcadekast te kruipen waar je dan moest vechten tegen verschillende golven van speelgoedjes. De tweede heette “Spec-Ops” kennelijk en daarin kon je met vier in co-op doorheen de verschillende levels van de campagne vechten.

Bioshock Infinite liep overigens eerder dit jaar vertraging op met een releasedatum die werd uitgesteld van eind 2012 naar 26 februari van volgend jaar.

gerelateerd spel: BioShock Infinite
geplaatst in: 2K Games, Nieuws, PC, PS3, X360
tags: , , , , ,


Leave a Reply