gaming sinds 1997

Gamen kan ook in zatte toestand!

Sommige games speel ik alleen met vrienden, en dan liefst met een voorraad geestverruimende drank in de buurt. Geregeld organiseren we (ik en mijn kompanen) de befaamde ‘Bier & Games’-avonden. Tijdens deze avonden draait het niet zozeer om de games, maar wel om het bier dat rijkelijk vloeit. Een ‘Bier & Games’-avond begint meestal vroeg en eindigt wanneer God het wil, met andere woorden wanneer de helft in slaap valt en de andere helft in de tuin zijn ingenomen alcohol op een onorthodoxe manier kwijt speelt. Plezier verzekerd en een kater is altijd gegarandeerd, maar dat nemen we er graag bij.

Wat hebben we nodig voor een authentieke ‘Bier & Games’ avond?

Bier
Het soort bier dat je consumeert verschilt naargelang de persoonlijke smaak van de speler. Heb je te maken met echte barbaren die zichzelf profileren als zeemansbonken, dan kies je voor het godenvocht Duvel. Lijken je vrienden eerder weggelopen uit de pas gereformeerde boysband Get Ready, dan houd je het bij een iets minder straf alcoholisch drankje als Bacardi Breezer. Hierna sla je het flesje kapot op het hoofd van je vrienden en stel je dat echte mannen geen wijvendrank drinken. We raden je ook aan om een nieuwe vriendenkring te zoeken.

Het ideale bier voor een ouderwets gamefestijn is echter de alombekende pint, en dan liefst van het marginale soort, voor die kleine extra touch. Cara Pils, Karlsquell en de favoriet van iedere zatte gamer, Finkbräu zijn allen ideaal om het feestje op gang te trekken. Puristen zullen wel zeggen dat het pisbier is, maar dat zijn snobs die vaak geen bier drinken. Een echte student drinkt bier uit de Aldi, Lidl of Colruyt omdat het goedkoper is, en het uiteindelijke resultaat blijft hetzelfde: namelijk een aangename zatte gamesavond.

Games
De ideale games voor een ‘Bier & Games’-avond zijn natuurlijk partygames. Je bent namelijk een asociale klootzak als je op je eentje Final Fantasy XII gaat zitten spelen. Meestal opteren we voor het lichtere werk en grijpen we terug naar oude Nintendo klassiekers met de internationale held Mario in de hoofdrol. We begrijpen dat sommige Johnny’s het liever houden bij een klassiek potje voetbal, en dat kan, mits de juiste vriendenkring. Games als Singstar raden we af, want zat zijn is geen excuus om je onsterfelijk belachelijk te maken met je uitzonderlijke zangtalenten. Het moet natuurlijk wel stijlvol blijven tijdens een ‘Bier & Games’-avond!

De avond is niet compleet zonder een gruwelijk spannend partijtje Mario Kart. Elke Mario Kart is lachen, dus op welke console je het speelt maakt op zich niet veel uit, zolang je het maar niet op een DS speelt. Mario Kart DS is super, maar een groep vrienden die langs elkaar DS spelen, dat ziet er uit als een foute bende nerds, en dat willen we niet bereiken. Een ‘Bier & Games’-avond is cool, dus daar gedraag je je ook naar.

Dus als we alles even op een rijtje zetten zien we dat we het volgende nodig hebben voor een geslaagde ‘Bier & Games’-avond:

Bier: liefst marginaal bier, kwestie van niet hautain over te komen
Games: partygames, liefst van het type Mario Kart
Versnaperingen: chips en dipsaus
Afwisseling: het kan geen kwaad om een pauze in te lassen om een aflevering van Family Guy mee te pikken of om eens goed te gaan schijten.
Wat jullie?

Drink verantwoord: kruip nooit in je auto of op je fiets na een ‘Bier & Games’-avond!


geplaatst in: Specials
tags:


Leave a Reply