gaming sinds 1997

Games streamen via OnLive nu ook in België

Belgacom heeft vandaag de streamingdienst voor games OnLive gelanceerd in België. Daarmee zijn we het tweede land in Europa, na de UK, dat kan genieten van het streamen van games naar allerlei platformen via het betalen van een abonnement.

onlive

Het werkt als volgt: als je betaalt voor de dienst krijg je toegang tot een soort cloud van games die opgeslagen staan in servers. Je moet de games niet downloaden, maar je speelt als het ware op de centrale datacenters die enkel de beelden van het spel doorsturen naar je pc, Mac, slimme telefoon of tablet computer. Daardoor kan je dus bijvoorbeeld recente toppers spelen op je krakkemikkige pc.

De dienst is verkrijgbaar via verschillende formules. Voor 9,99 euro per maand krijg je volledige toegang tot de catalogus, maar je kan ook kiezen om een pas te kopen voor drie of vijf dagen spelen. Wie eens wil proberen kan ook gratis een half uur de dienst testen. Interessant is ook dat je niet per se klant moet zijn bij Belgacom om met OnLive te spelen. Handig voor wie Telenet heeft thuis.

In de lijst games staan onder meer Just Cause 2, Batman: Arkham Asylum, Civilization V, Saints Row 3, Borderlands en Assassin’s Creed Revelations. Belgacom belooft alvast een constante stroom aan nieuwe titels. Meer informatie wordt beloofd op Onlive.be, een site die vandaag online gaat.

Zijn jullie klaar voor zoveel on-demand gaming of blijf je gewoon bij de App Store, Steam en de Game Mania?

gerelateerd spel: Batman: Arkham Asylum
geplaatst in: Nieuws, PC
tags: , , , , , , ,


Een Reactie op “Games streamen via OnLive nu ook in België”

  • AlterEgo says:

    Eerlijk gezegd geloof ik niet in OnLive… het zal waarschijnlijk zijn ding wel doen, maar ik vrees echt voor de grafische kwaliteit, framerates, service, en vooral trafiek… Ik denk dat véél mensen met een budgetabonnement zich gaan mispakken: tot 2GB trafiek per uur heb ooit eens gelezen. nuja, de toekomst zal het wel uitwijzen zeker?

Leave a Reply