gaming sinds 1997

Gaming commercials van toen en nu

Gaming commercials zijn er altijd al geweest. De marketingmotor van giganten als Nintendo, Sony en Sega heeft dan ook altijd gedraaid, al dan niet met wisselend succes. Wij pikten er voor jullie de meest opzienbarende, grappige, legendarische en bevreemdende commercials uit. Geniet ervan!

The Legend of Zelda: NES
Toen de NES pas in de Westerse winkels lag was dat een hele openbaring. Ongeziene graphics werden gecombineerd met intense gameplay, en zo hadden we het graag. Niemand kon vermoeden dat we over twintig jaar aan de slag zouden gaan met fotorealistische beelden. Deze commercial dateert uit de tijd dat marketers nog geloofden in jonge nerds om hun spellen voor te stellen. Toen kon je nog ongebreideld rappen over Zelda, en daar nog mee weg komen ook.

Beste quote: Wow… nice graphics. I like to get my hands on that game, met als goede tweede “Nintense”.

The Legend of Zelda: A Link to the Past
Enkel in Japan kan een vrouwelijke rapper Link vertolken in een commercial. De lijst vreemde Zelda commercials uit Japan is nagenoeg eindeloos, maar deze steekt er wel met kop en schouders bovenuit. Niet alleen omdat het zo’n eigenaardig filmpje is, maar ook omdat het liedje verdomd catchy is. En wie wil er nu niet zien hoe Link gaat breakdancen na een gevecht met Ganondorf. Pure klasse als je het mij vraagt!

Beste Quote: ziguziguziguzigu?

Sega CD
De Sega CD beloofde een vernieuwende ervaring met uitmuntend geluid. Met het geluid zat het uiteindelijk wel snor, al de rest is al lang uit het collectief geheugen gewist. Waar deze reclame echt om gaat is vrij onduidelijk maar we kunnen wel zeggen dat Mark Wahlberg er een rolletje in speelt en dat het te weird is.

Beste Quote: Hey, You still don’t have a Sega CD? Heeft iemand dat dan?

Playstation
Toen deze commercial de wereld zag, veranderde het de manier waarop mensen naar games keken. Het is een diepzinnige spot waar over is nagedacht en het ziet er peperduur uit. De muziek sluit perfect aan bij de look en feel van de commercial en die stond voor alles wat Playstation op dat moment was. Plots was het geen speelgoed meer, maar entertainment en dat heeft alles veranderd in de industrie.

Beste Quote: Don’t underestimate the power of Playstation.

Burger King game
Een spel met Burger King in de hoofdrol? Waarom ook niet. Wie wil er ook niet een verouderd spel spelen met graphics van een PS2 spel op de Xbox 360. Het ziet er angstaanjagend uit, en volgens mij is het dat ook.

Beste Quote: You’ve always wondered who’s behind the mask


geplaatst in: Specials
tags:


Leave a Reply