gaming sinds 1997

“Ge kent de weg…”

Zoals jullie in mijn laatste Column al hadden kunnen lezen was ik bang dat Moos de volgende dag op de stoep zou staan.

Het was echter niet de volgende dag… Gisteren ging wederom de bel, ditmaal tegen een uur of 2 welk een tijdstip is waarop ik over het algemeen een beetje wakker ben.
Dus ik kijk van boven aan de trap naar beneden en zie twee schimmen voor mijn deur staan. “Waarschijnlijk scouts die sinaasappelsap in een netje komen verkopen” denk ik, en ondertussen opgelucht de trap verder naar beneden cross.

Ik trek de deur open en tot mijn verbazing zie ik …..Moos… met vriendin (die we in dit verhaal maar sam zullen noemen)… Help, het heeft zich vermenigvuldigd !!!!
Met de bekende woorden “ge kent de weg” laat ik ze binnen.

Eenmaal in de living staren ze allebei wat onwennig in het rond waarna hun blik blijft rusten op de Xbox. Ik besluit het ijs te breken met de vraag “Jullie willen zeker wel een spelletjes spelen?”
De twee jonge dames knikken vol overtuiging van ja, dus ik schuif twee stoelen voor de tv en zet de Xbox aan.

Moos wil racen, Sam wil vechten.
Moos zegt dat zij hier vaker komt dus dat zij mag kiezen
Sam zegt dat het juist is omdat zij hier voor de eerste keer is dat zij de keuze mag maken.

Voor er een live gevecht in mijn living ontstaat opper ik dat ze allebei een spel mogen kiezen en dat elk een half uur spelen.
Na nog wat geknor wordt er besloten om te beginnen met Need For Speed, vooral omdat als Sam dit leuk vindt ze dat toch een uur kunnen spelen.

Vanuit mijn ooghoek zie ik dat Sam de grootste moeite heeft om de auto op de baan te houden. Moos stelt nog voor om in de volgende ronde een slechtere auto te nemen en dan mag Sam de hare wel gebruiken, misschien dat ze dan inziet hoe leuk racen wel is.
Ik besluit ondertussen maar te gaan stofzuigen, zodat de dames het kunnen uitvechten.
Binnen de 5 minuten echter, terwijl ik half onder de tafel zit, gaat er een grote blerk door de living “Leentjes !!!!!!! Sam kan er helemaal niks van en nu willen we een ander spelletje !”

Ondanks dat Sam verklaarde dat ze goed was in vechtspelletjes aangezien ze heeft thuis een playstation heeft en daar alle dagen zo’n games op speelt, maar toch bakt ze er weinig van.
Zelfs ik zou dat nog beter kunnen (ahum)
Sam wordt boos op Moos, want die “heeft waarschijnlijk stiekem geoefend” en “als dat zo doorgaat mag Moos niet bij Sam op de Playstation komen spelen”.
Het humeur dreigt zelfs te dalen onder het nulpunt. Gelukkig ontdek ik onderop de stapel spelletjes “Amped” en stel voor dat ze dat eens proberen.

Hier gaan ze helemaal in op. Ze denken eerst dat de kunst is om zo veel mogelijk fotografen omver te snowboarden, en zijn dan ook zeer verontwaardigt als dat geen punten oplevert. Dan proberen ze maar te crashen tegen bomen en andere obstakels.
Nog steeds geen punten, maar de dames liggen helemaal in een deuk.
Ondertussen heb ik mij erbij op de bank gezet omdat het stofzuigen een beetje gevaarlijk begon te worden.

“Sam, jij kent engels, lees nou eens goed wat er staat !!!!”
Moos raakt lichtelijk gefrustreerd kennelijk, dus besluit ik er de handleiding bij te pakken om te zien hoe ze punten kunnen verdienen.
Voorzichtig probeer ik mij te mengen in hun enthousiasme door te vertellen dat als ze kunstjes doen ze punten kunnen verdienen, maar dan mogen ze niet vallen, want dan zijn ze deze weer kwijt.

Moos heeft als eerste door hoe je een levensgevaarlijke stunt uitvoert en krijgt zo toch wel 400 punten op haar teller.
Daarna is het aan Sam, die het draaien en keren maar moeilijk onder de knie krijgt.
Moos probeert daarop de controller uit Sam haar handen te trekken. “Wacht zal ik het voordoen”, oppert ze, maar aan het gezicht van Sam valt af te lezen dat ze daar niet mee opgezet is.
Dus, ik probeer wederom mij zeer voorzichtig in hun spel-geluk te mengen,..
“Nou Moos, laat Sam het zelf maar proberen en uitzoeken.”
Een blik die zou kunnen doden schiet mijn kant uit, maar gelukkig rinkelt op dat moment de telefoon.
De oma van Moos… helaas de pret is afgelopen en Moos moet naar huis

Ik vraag me af hoelang het dit keer gaat duren eer ik ze terugzie. En of ze volgende keer met drie voor de deur gaan staan… wat lichtelijk lastig zou kunnen zijn vanwege het feit dat we maar 2 controllers hebben voor de Xbox…


geplaatst in: Specials
tags:


Leave a Reply