gaming sinds 1997

Grimm – Seizoen 2

grimms2In het tweede seizoen van Grimm is onze held, detective Nick Burkhardt, ondertussen al gewoon dat hij een “Grimm” is die allerlei wonderbaarlijke (en gevaarlijke) wezens kan zien. Samen met zijn weerwolfvriend Monroe bestrijdt hij de “Wesen” die slecht in de zin hebben en dat gaat hem al een pak beter af dan in het eerste seizoen. Dat wil echter niet zeggen dat hij geen problemen heeft.

Nicks doodgewaande moeder staat plots in vol ornaat voor de deur, zijn politiepartner Hank stevent in sneltreinvaart op een zenuwinzinking af vanwege enkele onverklaarbare zaken die hij meegemaakt heeft, en vriendin Juliette die op het einde van seizoen 1 in een coma was geraakt mag dan wel terug ontwaken, ze herinnert zich compleet niets meer van haar relatie met Nick. Erger nog, ze herinnert zich hem totaal niet meer en blijkt tot overmaat van ramp een zeer ongezonde interesse te vertonen voor zijn baas, Kapitein Sean Renard, die in realiteit niet enkel Nicks overste is maar eveneens banden onderhoudt met de leiders van de “Wesen” en duidelijk nog wat plannen voor Nick in petto heeft…

Met het tweede seizoen van Grimm krijgt de serie wat meer substantie, worden de personages en verhaallijnen wat volwassener, de Wesen krijgen een gemener trekje en het bloed vloeit ook een pak rijkelijker. Om het niet al te topzwaar te maken blijft Nicks vriend Monroe (Silas Weir Mitchell – Prison Break) een belangrijk personage dat voor de nodige verluchting moet zorgen en met het verder uitdiepen van de relatie met de mysterieuze Kapitein Renard wordt er genoeg klaargezet om het derde seizoen een echte topper te laten worden.

Het zwakste punt in de serie blijft Bitsie Tulloch die als Nicks vriendin Juliette haar beste acteerprestatie neerzet wanneer ze zogezegd in coma ligt. Hopelijk dat dit snel verbetert in seizoen 3 en ook zij wat meer van zich af mag bijten want haar personage lijkt tot nu toe vooral uit te blinken in het rondstaren met een blik die weinig herseninhoud doet vermoeden. En over verbetering gesproken: we hopen dat Universal bij het volgende seizoen hopelijk eens wat meer aandacht schenkt aan de beeldkwaliteit!

Dat Universal niet veel moeite doet voor Grimm is wel duidelijk, al wat je moet doen is kijken naar deze DVD release en je weet genoeg. De beeldkwaliteit is ronduit slecht met vooral zwartwaarden die bij momenten gewoon donkerblauw zijn en in een serie die nogal een donker karakter heeft is dit gewoon ronduit irritant! Dat de CGI nogal amateuristisch is wisten we al van het eerste seizoen en dat is bij dit vervolg niet veel beter, net zoals het kleurgebruik dat wederom artificieel overkomt.

Het geluid is gelukkig een tikje beter en dankzij het feit dat we deze keer wel degelijk een 5.1 track krijgen kunnen we nu ook genieten van bescheiden gebruik van de achterste luidsprekers. Het is nog steeds absoluut niet wat je van een moderne fantasy serie mag verwachten, maar toch al een hele verbetering ten opzichte van de bar slechte 2.0 track die we bij het eerste seizoen voorgeschoteld kregen.

Het pakketje extra’s bevat gelijkaardig spul als wat we bij het eerste seizoen te verhapzakken kregen wat wil zeggen dat naast uitgebreidere/verwijderde scènes en een gag reel, we nog wat webisodes krijgen die begin dit jaar op de NBC website te zien waren alsook een paar korte promotionele featurettes waarin o.a. de verhaallijnen uit dit seizoen nog eens lichtjes overlopen worden en de (slechte) CGI nog wat aandacht krijgt.

box-grimms2

Onze Score:
6.0

geplaatst in: DVD, Reviews, Universal
tags: ,


Leave a Reply