gaming sinds 1997

Grudge 3, The

Jake heeft de aanval van Kayako en Toshio op het appartementsgebouw in Chicago overleefd (zie de eerste sequel) maar veilig is hij nog steeds niet. Wanneer Kayako hem in een psychiatrisch ziekenhuis dan toch te pakken krijgt besluit zijn dokter, Sullivan, om naar het appartement te gaan om antwoorden te zoeken. Eens daar ontmoet ze de weinige bewoners die nog in het gebouw aanwezig zijn waaronder de concierge Max en zijn twee zusters Lisa en Rose die absoluut geen idee hebben dat de “Grudge” nog steeds aanwezig is en op datzelfde moment hen in het vizier genomen heeft.

Gelukkig arriveert er een Japanse vrouw genaamd Naoko die blijkbaar meer weet over wat zich in het gebouw aan het afspelen is, maar zal zij op tijd zijn om de geesten te weerhouden van weer te moorden?

The Grudge 3 gaat verder met het bekende verhaal in het appartementsgebouw in Chicago maar is verre van interessant. De eerste Grudge film – alhoewel duidelijk geinspireerd door The Ring qua stijl – was nog onderhoudend en de sequel was dat al een pak minder. Dit derde deel gaat gewoon verder in die lijn en dan met nog minder interessante personages die zo mogelijk nog dommer zijn dan die van deel 2. Lijken vallen links en rechts naar beneden en niemand die dit ook maar een beetje raar vindt? Geloofwaardigheid is ver te zoeken.

Het onnozelste stuk, echter, is het deel waar de dochter van een van de bewoners plots vermist geraakt en niemand lijkt zich zelfs af te vragen waar zij naartoe is. Inclusief de moeder die plezier beleeft met schilderen totdat ze zelf vermoord wordt. Wat is er met het script gebeurd?

Ook de zogezegde “scare-scenes” zijn allesbehalve schrikwekkend aangezien we alles reeds gezien hebben en het einde is dan ook alweer zo voorspelbaar als kan zijn. Neen, The Grudge 3 is allesbehalve een goeie film en slaagt er zelfs niet in om een leuke horror film te zijn. Wegblijven is de boodschap

Onze Score:
4.0

geplaatst in: DVD, Entertainment One, Reviews
tags:


Leave a Reply