gaming sinds 1997

Halloween 2 (2009)

De film vervolgt na de gebeurtenissen van de eerste Halloween reboot door Rob Zombie. Laurie Strode heeft een kogel in Michael Myers’ hoofd geschoten en wordt compleet gevonden door sheriff Brackett terwijl ze compleet in shock over straat wandelt. Brackett brengt haar en de andere overlevenden (inclusief zijn dochter Annie en dr. Loomis) naar het ziekenhuis terwijl Michael door hulpverleners naar de begrafenisondernemer gebracht wordt. Michael arriveert daar echter nooit…

Twee jaar later (dit is de director’s cut, in de gewone versie is het slechts 1 jaar later) is Michael nog steeds op vrije voeten wanneer hij door de geest van zijn dode moeder aangespoord wordt om terug te keren en een bloederige familiereunie op te zetten.

[SPOILER ALERT!]
Voor je verder gaat moet ik je waarschuwen dat er een spoiler omtrent het einde van de film gaat komen dus als je dat niet wil lezen, laat ik maar al zeggen dat de film bagger is die je zonder probleem links mag laten liggen.
[END SPOILER ALERT!]

Enige tijd geleden deed Rob Zombie een reboot van de Halloween films en besloot om zowat alles van de voorgaande films bij elkaar te gooien, maar dan zonder Jamie Lee Curtis. Alhoewel deze nieuwe Halloween redelijk slecht was (en een totaal onnodige reboot) moet Zombie gedacht hebben dat het nog slechter kan en besloot de man om dat dan ook maar te bewijzen. En gelijk had hij!

Deze sequel heeft een totaal gebrek aan spanning en suspense en de algemene acteerprestaties zijn ook al niet om over naar huis te schrijven. De personages zijn allesbehalve interessant of genietbaar en je kan je afvragen waarom je je iets zou moeten aantrekken van of ze wel of niet vermoord worden. Wat Dr. Loomis in deze film doet is evengoed een vraag want gedurende de twee uur dat Michael lelijk huis houdt komt hij wel regelmatig langs om zijn boek te promoten maar het lijkt wel alsof Zombie footage van een andere film gebruikt heeft.

Het goede van al dit is dat tegen het einde Zombie het blijkbaar ook welletjes lijkt te vinden en besluit dat Michael zijn masker afneemt en in stukken geschoten wordt. Maar wacht even! Zombie is reeds bezig met een DERDE film? Wat is het punt daarvan aangezien IEDEREEN ondertussen gedood is geworden in deze?

Onze Score:
3.0

geplaatst in: BLU, Entertainment One, Reviews
tags:


Leave a Reply