gaming sinds 1997

Happening, The

Elliot Moore is wetenschapsleerkracht op een middelbare school wanneer op een dag alle leerkrachten bijeen geroepen en verteld worden dat er iets in New York gebeurd is: mensen hebben overal in de stad zichzelf van het leven beroofd en de overheid denkt dat het een terroristische aanval moet zijn met een of ander virus dat via de lucht verspreid wordt. Iedereen wordt gevraagd om naar huis te gaan en Moore besluit dan maar om samen met zijn vrouw Alma, zijn viend Julian en diens dochter Jess op reis te gaan. Terwijl ze op de trein zitten krijgen ze meer en meer berichten te horen dat ook andere steden ten prooi zijn gevallen aan het mysterieuze virus en wanneer de trein stopt omdat alle contact met de centrales verloren is wordt het duidelijk dat het geen terroristen zijn die hiervoor kunnen zorgen.

Julian besluit om Jess bij Elliot en Alma te laten omdat hij zijn vrouw wil gaan zoeken en als dusdanig blijven de drie in het midden van nergens achter terwijl ze een zeker dood door een onbekend virus moeten ontsnappen.

M. Night Shyamalan heeft de laatste jaren wat problemen gehad en het leek even alsof hij geen deftige films meer kon maken. Met The Happening is hij nog niet op het niveau van vroeger (Sixth Sense, Unbreakable) maar we kunnen wel zeggen dat hij terug op het juiste pad is. De verhaallijn is wat voorspelbaar en simplistisch maar de vergezochte plot twists zijn gelukkig achterwege gelaten wat wel goed is. Shyamalan heeft voor een redelijk rechtdoorzee verhaal gekozen met weinig onbekende elementen en besloot om de interactie tussen de karakters centraal te zetten wat resulteert in een redelijk onderhoudende film die niet echt opvalt maar wel erin slaagt om je interesse te bewaren.

We hebben al betere films gezien van de man maar gelukkig is het geen rommel zoals zijn vorige werk

Onze Score:
6.0

geplaatst in: DVD, Fox, Reviews
tags:


Leave a Reply