gaming sinds 1997

Hercules DJControl Instinct

Wil je thuis eens uitzoeken of er een DJ in je schuilt maar vrees je diep in de buidel te moeten tasten voor een controller? Wanhoop niet meer want voor nog geen 2 briefjes van 50 euro kan je nu zelf proberen of je thuishoort op een podium in Tomorrowland of niet.

Hercules zond ons een DJControl Instinct controller met de vraag of we die ’s nader konden bekijken. Dat deden we natuurlijk want net zoals iedereen denken (of vooral dachten) we dat er wel degelijk een nieuwe plaatjesheld in ons schuilt.

Wat eerst en vooral opvalt is hoe makkelijk alles gaat. Je moet de controller aansluiten op je pc (of Mac) zodat je de files op je computer kan gebruiken en daarnaast heb je een hoofdtelefoon nodig en een paar luidsprekers. Of wat had je gedacht? Er is ook software voorzien die al bij al eenvoudig je nummers op een rijtje zet zodat je ze op een vlotte manier kan gebruiken en bovendien ook toelaat om je exploten op te nemen. Wie van plan is hem niet alleen thuis te gebruiken zal blij zijn dat ie klein genoeg is, slechts één kilo weegt maar tegelijk stevig genoeg is om mee te heulen in je rugzak.

Bovendien is de afwerking knapper dan ik had verwacht, met vooral een mooi glanzend oppervlak en wat fake metaal. Ook de ingebouwde verlichting geeft je het gevoel met iets serieus bezig te zijn. Desondanks moeten we ook eerlijk zijn: dit is geen alternatief voor professioneel materiaal. Wel geeft het je de mogelijkheid om voor een prijsje thuis te beginnen, eens een feestje te entertainen bij jezelf of vrienden en ook het gemiddelde sportclubfeestje of Scoutsfuif op te fleuren. Ideaal voor beginners dus!

De controller gebruiken is echt leuk. Tracks kan je voorbeluisteren dankzij de aparte koptelefoonuitgang en als je er echt niks van kent dan stelt de software je zelf tracks voor die zouden passen bij je huidige nummer. Natuurlijk zie je ook de lengte van de nummers en de BPM, en wat mij vooral handig uitkwam was dat je automatisch tracks op elkaar kan laten aansluiten via een autosync. Je kan de nummers ook cue-en en de pitch wijzigen en experimenteren met samples en loops (via vier knoppen per kanaal) en er is een EQ links en rechts voor treble, mid en bass. De crossfader staat goed geplaatst onderaan. We zouden nog het belangrijkste vergeten: je krijgt ook twee aangenaam werkende jogwheels om te scratchen, pitch aan te passen of snel te navigeren in je bibliotheek.

Alles dus eigenlijk wat je moet kunnen en leren om later een grote te worden en voor wie die ambitie niet heeft zijn er voldoende hulpjes om toch iets treffelijks uit je mp3’s te persen. Iedereen DJ heet dat dan. De volledige specificaties vind je hieronder, maar voor wie graag zou beginnen met DJ’n en niet direct honderden euro’s wil neerleggen is dit een ideale starter.

Specificaties:
– tweekanaals DJ MIDI controller
– ingebouwde audio interface
– hoofdtelefoon en speakerset direct aan te sluiten
– compacte constructie
– hoogwaardige, aanraakgevoelige jogwheels met gegroefd design
– scratch-functie te activeren dankzij drukgevoeligheid
– pitchbend mogelijk met het jogwheel
– pitch-functie
– pitch-bend knoppen
– vier knoppen per deck, schakelbaar tussen hotcues, samples, loops en effecten
– mixer-sectie met twee kanalen
– driebands EQ per kanaal
– soepele volumefaders
– soepele crossfader
– navigatie-knoppen voor muziekdatabase (geen muis en toetsenbord nodig)
– Load-knoppen voor Deck A en B
– hoofdtelefoonvolume aanpasbaar
– CUE-knop per deck om voor te beluisteren
– stereo master uitgang via RCA (tulp) of 3.5mm jackplug
– hoofdtelefoonuitgang via 3.5mm jackplug
– vaste USB-kabel, niet afneembaar
– geleverd met DJUCED DJ-software
– 16-bits, 44.1 kHz sample rate
– WSM, ASIO en Core Audio drivers voor geluid, MIDI voor bediening
– afmetingen: 265 x 187 mm
– gewicht: 1 kg

DJUCED software:
– tweekanaals DJ software
– mix kan opgenomen en opgeslagen worden

Minimale systeemeisen:
– 1.5 GHz CPU of sneller
– 1 GB RAM of meer (2 GB in 64-bit modus)
– powered USB-poort
– 100 MB schijfruimte
– CD/DVD ROM drive
– internetverbinding
– speakerset met versterker of actieve luidsprekers
– 32- of 64-bits OS
– Windows XP, 7 of 8
– Mac OS 10.6, 10.7, 10.8 (Core Duo)

Meer info vind je hier.

Onze Score:
8.0

geplaatst in: PC, Reviews
tags: , , , , , , , ,


Leave a Reply