gaming sinds 1997

Highlander 5: The Source

“De Bron” is zowat de Heilige Graal voor de Onsterfelijken. Volgens de mythe zouden de Immortals die deze vinden eindelijk rust en vrede kennen. Mythos en enkele anderen zijn al jaren op zoek naar de Bron en nu dat allerlei planeten in het zonnestelsel zich blijkbaar aligneren lijkt het dat ze heel dichtbij aan het geraken zijn.

Duncan McLeod gelooft niet dat de Bron bestaat, maar wanneer zijn lieftallige vrouw Anna hem zegt dat ze visioenen heeft en dat de “Source” haar roept heeft hij weinig andere mogelijkheden dan om zich bij Mythos en Anna aan te sluiten en mee op zoek te gaan naar deze mythische plaats. Maar als ze effectief rust & vrede willen vinden zullen ze toch eerst voorbij de Wachter moeten geraken, een onoverwinnelijke vijand die de Bron beschermt.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de TV-serie Highlander niet constant gevolgd heb. Wat ik wel nog weet is dat de afleveringen die ik gezien heb over het algemeen een interessante plot hadden, er deftig wat zwaardvechten te zien waren, en dat de aktie veel werd afgewisseld met flashbacks naar vroegere tijden. Ook waren er hier en daar verhaallijnen die over verscheidene afleveringen liepen.

Niets van dit alles in Highlander 5 echter, we krijgen een slap afkooksel te zien van de serie waarin enkele computer-gegenereerde effecten en veel gespeel met kleurfilters het slechte script proberen te doen vergeten alsook het zeer middelmatige acteerwerk. Highlander 5 slaagt er op geen enkel gebied in om de kwaliteit van de TV serie (laat staan de eerste 3 films) te evenaren en de vraag rijst dan ook waarom men – buiten voor wat extra geldgewin – deze film heeft willen maken. Best om ver weg te blijven van deze dvd want The Source is enkel een bron van ergernis

Onze Score:
1.0

geplaatst in: Dutch Filmworks, DVD, Reviews
tags:


Leave a Reply