gaming sinds 1997

Horsemen, The

Aidan Breslin ondergaat een moeilijke tijd. Zijn vrouw is recentelijk overleden en om daarmee om te gaan stort hij zich compleet op zijn werk als inspecteur bij de moordbrigade waardoor hij zijn twee zonen eigenlijk aan hun lot overlaat.

Wanneer verscheidene gruwelijke moorden plaatsvinden komt Aidan er stilaan achter dat ze allemaal met elkaar verbonden zijn en gelinkt aan het Bijbelse verhaal van de vier ruiters van de Apocalyps. Aidan realiseert dat er nog minstens twee moorden gepland staan, maar zal hij tijd genoeg hebben om het mysterie op te lossen?

The Horsemen is een combinatie van een familiedrama met Saw. Hoe onwaarschijnlijk dit ook klinkt slaagt de film er wonderwel in om ermee weg te geraken en dat vooral dankzij het goede acteerwerk van Dennis Quaid die we de laatste tijd eigenlijk veel te weinig op het scherm gezien hebben.

De film slaagt er nooit in om je echt bij de strot te grijpen maar de koude en neerslachtige atmosfeer maken het wel interessant om te blijven kijken en er is wel iets voor iedereen: diegenen die graag drama zien krijgen een vader die zijn verdriet amper de baas kan en daardoor zijn kinderen aan hun lot over laat. Diegenen die goor en moorden willen zien krijgen genoeg scenes a la Saw. Personen die dan weer liever CSI-achtige taferelen volgen mogen proberen uit te vinden wie het brein is achter de “Four Horsemen”.

Al bij al is deze zeker de moeite waard om te huren, zeker als je niets beters te doen hebt. Beeld en geluid zijn redelijk, extra’s zijn compleet afwezig

Onze Score:
6.0

geplaatst in: BLU, Paradiso, Reviews
tags: ,


Leave a Reply