gaming sinds 1997

Hotel Transsylvanië

hoteltransylvaniaNa de dood van zijn vrouw heeft Dracula besloten zichzelf en zijn dochter Mavis compleet af te schermen van de wereld der mensen en hiervoor heeft hij Hotel Transsylvanië gebouwd, een hotel waar geen mensen komen en waar monsters zich kunnen amuseren zonder schrik te moeten hebben dat ze opgejaagd zullen worden.

Ter ere van de 118e verjaardag van Mavis heeft Dracula een groot feest georganiseerd en al zijn vrienden uitgenodigd. Wolfman, de Onzichtbare Man, Frankenstein, Quasimodo, De Mummie, … ze zijn allemaal paraat. Echter, Mavis wil de wijde wereld verkennen in plaats van altijd maar in het hotel te zitten, en als er dan ook nog eens een gewone jongen het hotel binnen komt gewandeld wordt het voor Dracula wel héél moeilijk om alles onder controle te houden…

Hotel Transsylvanië is duidelijk gemaakt voor jonge kinderen. Zowat alle klassieke monsters uit de filmgeschiedenis passeren de revue maar dat is zowat het enige dat interessant is voor volwassenen. Het verhaal is zeer simpel, de grappen zéér braaf, en het verloop van de film zo voorspelbaar als maar kan zijn. Voor de kleintjes is het echter wel genoeg om hen aan het scherm te kluisteren, hen mee te laten leven met de opbloeiende romance tussen Mavis en Johnny (de mens), en te laten lachen met de stuntelende pogingen van Dracula om alles in de hand te houden.

De Blu-ray bevat een excellente transfer met een zeer hoogstaande beeldkwaliteit waarbij de animatie een mooi 3D-effect weergeeft en een kleurenpallet dat diepe primaire kleuren bevat gecombineerd met een mooi pallet aan pastelkleuren. De soundtrack is vooral gefocust op de voorste speakers waarbij dialogen goed verstaanbaar zijn en de achterste speakers worden enkel gebruikt tijdens enkele actiescenes alsook het muzikale einde.

Als je de backcover bekijkt lijkt het alsof er een overdaad aan extra’s aanwezig is, maar de totale speelduur valt nogal tegen. De audio commentaartrack niet meegerekend komen we op een half uurtje en dat is dan voor verwijderde scenes, een videoclip, een korte “behind the scenes” over de muziekvideo, interviews met cast & crew, een feature over hoe drie scenes tot stand kwamen, en een 4 minuten durende kortfilm.

box-hoteltransylvania

Onze Score:
6.0

geplaatst in: BLU, Reviews, Sony Pictures
tags: ,


Leave a Reply