gaming sinds 1997

House M.D. Seizoen 8

Na in Cuddy’s huis binnengereden te zijn met zijn auto op het einde van seizoen 7 wordt House veroordeeld tot een gevangenisstraf en dat is dan ook waar we hem terugvinden bij de start van dit achtste en laatste seizoen.

House geneest een gevangene maar dit ten koste van een mogelijke vervroegde vrijlating. Gelukkig voor hem komt Foreman, het nieuwe hoofd van Princeton Plainsboro, op bezoek om hem een deal voor te stellen: vervroegde vrijstelling onder voorwaarden mits hij ermee akkoord gaat om terug te komen naar het hospitaal. House’s terugkeer is controversieel maar dat is niets vergeleken met wat hem opwacht. Hij moet een kantoor delen met een ander departement en zijn “team” is nu gelimiteerd tot de timide Dr. Chi Park. Dat houdt House natuurlijk niet tegen en hij gaat al snel op zoek om zijn oude team terug bij elkaar te krijgen, geld bijeen te verzamelen om zijn diagnosedepartment terug op krachten te krijgen, en hij is al snel klaar om wederom het ziekenhuis, de patienten en zijn collega’s te terroriseren terwijl hij de meest ongewone medische zaken oplost. Wanneer Wilson echter naar voren komt met slecht nieuws wordt House’s wereld op zijn kop gezet…

Je zou denken dat een laatste seizoen van een TV serie over een hospitaal het simpel houdt en gewoon terugkijkt op het verleden om dan vaarwel te zeggen, en tot op zekere hoogte is dat effectief ook het geval. Veel van de bekende personages komen weer voorbij (behalve dan Cuddy die nergens te zien is) en ook enkele dingen die de eerste seizoenen zo leuk maakten doen hun herintrede, zoals de korte scenes in de dagkliniek. House M.D. houdt het daar echter niet bij. We krijgen twee nieuwe personages te zien in de vorm van Jessica Adams en Chi Park en dit zorgt voor toch een verfrissend gegeven aangezien we hen leren kennen terwijl we van Chase en Taub weer wat meer persoonlijke achtergrond te weten komen. Ondertussen wordt House’s band met Wilson sterker dan ooit en dat is wat het seizoen en de serie naar het ultieme einde zal brengen.

Het enige negatieve puntje van dit finale seizoen is eigenlijk het effectieve einde wat toch wel een tegenvallers is vanwege te zeer “Hollywood”. House M.D. met een happy end voelt gewoon niet goed aan. Behalve dat kunnen we dit laatste seizoen echter zonder probleem aanraden aan fans van de serie, ze zullen het zich niet beklagen!

Het beeld heeft nogal veel last van posterisatie wat spijtig is gezien het feit dat we dit niet opgemerkt hebben in vorige seizoenen. Behalve dat ziet het er allemaal wel deftig uit en ook het geluid is meer dan adequaat. Op gebied van extra’s krijgen we een verwachte retrospectieve op de serie alsook Hugh Laurie die ons meeneemt achter de schermen.

Onze Score:
7.0

geplaatst in: DVD, Reviews, Universal
tags: , ,


Leave a Reply