gaming sinds 1997

Incredible Hulk, The

Bruce Banner nam deel aan een experiment met gammastralen maar wat hij niet wist was dat het leger probeerde om de ultieme soldaat te maken en wanneer hij op zichzelf testte gingen de zaken grondig mis met een resultaat dat totaal niet verwacht was. Hij veranderde in een groen monster genaamd de Hulk en vermoordde bijna zijn vriendin Betty Ross. De Hulk slaagde er wonderwel in om te ontsnappen aan de soldaten van Generaal Ross (Betta’s vader) en sindsdien heeft Bruce constant ondergedoken geleefd. Jaren later leeft Bruce nog steeds ondergedoken terwijl hij probeert om een geneesmiddel te vinden voor zijn “ziekte” wanneer Generaal Ross erin slaagt om hem terug op te sporen. Ross stuurt een team geleid door Majorr Emil Blonsky om Bruce te vangen maar natuurlijk verandert Banner weer in de Hulk en ontsnapt. Blonsky is echter zo gefascineerd door de transformatie dat hij zichzelf opgeeft aan Ross als testpersoon, met als gevolg een “Abomination” die enkel door de Hulk zelf gestopt kan worden…

Marvel heeft een tijdje geleden besloten om een nieuwe richting in te slaan en in plaats van aparte films over superhelden te maken alles in het werk te stellen om de film te laten leiden naar een Avengers film. Eerst hadden we zo reeds Iron Man en nu is er dus The Incredible Hulk en nog meer dat op komst is.

Anders dan in de vorige Hulk film is het hele deel waarbij Banner voor het eerst transformeert slechts een klein stukje dat in de intro getoond wordt terwijl het eigenlijke verhaal meer het verhaal vertelt van hoe Banner controle over zijn lichaam probeert te krijgen. Dit is een verfrissende kijk op de zaken en gelukkig interfereert dit niet teveel met de knappe aktiescenes die we te zien krijgen. Vooral het gevecht tussen Hulk en Abomination is zeker de moeite waar.

Naar het einde toe krijgen we ook een cameo te zien van Robert Downey Jr. als Tony “Iron Man” Stark die een tipje van de sluier laat zien over hoe de Avengers tezamen zullen komen en net zoals bij Iron Man zal The Incredible Hulk een gevoel achterlaten dat dit slechts een prequel is voor zaken die we later nog te zien krijgen. En we kunnen niet wachten om meer te zien!

Onze Score:
7.0

geplaatst in: BLU, Reviews, Universal
tags:


Leave a Reply