gaming sinds 1997

Invasion, The

De Body Snatchers zijn terug! Nadat een space shuttle crasht op Aarde wordt er op de brokstukken een buitenaards virus gevonden. Al snel wordt alles in quarantaine afgevoerd voor onderzoek, maar het is al te laat.

Mevrouw botox, aka Nicole Kidman aka vrouwelijke psychiater Caroll Bennell, begint stilaan te vermoeden dat er iets niet pluis is wanneer ze meer en meer te horen krijgt dat de persoonlijkheid van mensen plots lijkt te veranderen. Wanneer ze echter doorkrijgt dat mensen overgenomen worden door buitenaardse wezens is het al te laat en is ze zelf al besmet. Voor ze in slaap valt wil ze echter er alles aan doen om haar zoontje dat immuun is voor het virus te redden maar dat zal geen gemakkelijke taak worden: de meerderheid van de bevolking is Amerika is reeds veranderd en als zij in slaap valt wacht haar hetzelfde lot…

The Invasion is de nieuwste incarnatie van Invasion of the Body Snatchers en gelukkig wel een deftige. Waar we in War of the Worlds Tom Cruise en zijn gezin volgden terwijl de wereld naar de verdoemenis gaat krijgen we een gelijkaardig idee hier met de vroegere mevrouw Tom Cruise in de hoofdrol. Het tempo ligt echter relatief laag en al teveel special effects of ontploffingen moet je niet verwachten, de spanning ligt meer in de psychologie en het gedrag van de mensen. Om toch een béétje aktie te geven heeft regisseur Oliver Hirschbiegel tegen het einde een achtervolging per auto ingelast maar dat is het dan ook zo’n beetje.

Al bij al slaagt The Invasion er wel in om de kijker te boeien, maar als nieuwste Body Snatchers incarnatie ligt hij kwalitatief ergens midden in het peleton van al wat we qua gelijksoortig materiaal al hebben kunnen zien (kijk bvb maar eens naar de serie “Invasion”). Op gebied van Body Snatchers films is hij dan weer wel geslaagd.

De DVD komt met een redelijk aantal extra’s waarvan er enkele toch wel zeker de moeite waard zijn om eens te bekijken. Vooral de feature “The Invasion” is aan te raden

Onze Score:
8.0

geplaatst in: DVD, Reviews, Warner Home
tags:


Leave a Reply