gaming sinds 1997

Jack and Jill

Ik hou wel van Adam Sandler als komiek. Zijn films zijn misschien niet altijd het van een hoog niveau van intelligentie, maar de man is er toch maar in geslaagd om verscheidene prenten te maken die me lieten lachen. De laatste tijd echter gaat het bergaf en als een acteur besluit om twee of meer rollen in dezelfde film te gaan spelen kan je er bijna zeker van zijn dat het een miskleun wordt. En dat geldt dan ook voor Jack and Jill.

Sandler is Jack Sadelstein, een succesvol reclameman die in Los Angeles woont met zijn vrouw Erin (Katie Holmes) en zijn kinderen Sofia en Gary. Thanksgiving komt eraan en dat wil zeggen ook Jack’s zwaarste periode van het jaar aangezien dat wil zeggen dat zijn irritante zus Jill komt logeren. Dit jaar echter zullen de zaken anders uitdraaien… Jill heeft niet alleen bedacht om langer te blijven dan normaal, Jack heeft ook problemen op zijn werk aangezien een van zijn grootste klanten het plots in zijn hoofd heeft gekregen dat ze niemand minder dan Al Pacino willen voor een reclamefilmpje. Wanneer Pacino echter plots compleet overstag gaat voor Jill geraakt Jack ervan overtuigd dat het toch nog iets goeds kan maken uit een verschrikkelijk slechte situatie…

Voila… dat is het verhaal en je kan je wel voorstellen wat je te zien zal krijgen. Maar indien je dat niet kan, laat me het dan maar al verklappen: Sandler gaat van de ene absoluut niet grappige situatie naar de andere en we beginnen ons af te vragen hoe slecht de financiële status is van Al Pacino dat hij in een gedrocht als dit meespeelt. Holmes is present in de film, maar dat is zowat al dat je kan zeggen aangezien haar rol van scheidsrechter-spelende vrouw niet echt veel toevoegt noch grappig is. Om heel eerlijk te zijn: er was welgeteld 1 scene waarbij er iets op mijn gezicht verscheen dat je als een glimlach zou kunnen omschrijven en dat was wanneer een Mexicaanse grootmoeder in elkaar geslagen werd door Sandler’s vrouwelijke kant. Ja, bij films die zo slecht zijn als deze kunnen zelfs de meest onnozele grappen me laten lachen.

Sony levert de Blu-ray met beeldkwaliteit die fluctueert op gebied van scherpte en detail, en alhoewel het geluid wel deftige dialogen heeft is het armoe troef voor de rest. Effecten en muziek zijn nogal platjes en het geheel speelt zich voornamelijk aan de voorkant af terwijl de achterspeakers en subwoofer raar of zelden in aktie komen. De extra’s zijn al niet veel beter: een bende bloopers en deleted scenes, nog wat bloopers, een reclamefilmpje voor de Royal Caribbean cruises, een overzichtje van alle bekende vrienden van Sandler die in de film voorbij komen, en een set tour met Regis Philbin. Al bij al even saai als de film dus.

Jack and Jill bevat twee keer Adam Sandler, Katie Holmes, Al Pacino, Johnny Depp, Drew Carey, Regis Philbin, Kobe Bryant, Shaquille O’Neil, Norm MacDonald, Michael Irvin, John McEnroe en nog wel wat meer bekende gezichten, en al die mensen bij elkaar zijn er niet in geslaagd om een deftige film te maken. Erger nog, allemaal bij elkaar zijn ze erin geslaagd om zowat de slechtste komedie te maken die ik in jaren gezien heb.

Onze Score:
2.0

geplaatst in: BLU, Reviews, Sony Pictures
tags:


Een Reactie op “Jack and Jill”

Leave a Reply