gaming sinds 1997

John Carter

John Carter is een veteraan van de oorlog tussen het Noorden en het Zuiden van VS die het gehad heeft met mensen en vooral geïnteresseerd is in zichzelf en het vinden van goud. Wanneer het leger hem “vraagt” om terug te komen om hen te helpen met de strijd tegen de indianen besluit hij “vriendelijk” het aanbod te negeren met als gevolg dat hij opgesloten wordt in de gevangenis.

Hij slaagt er echter al snel in om te ontsnappen en tijdens de achtervolging stuiten ze plots op een groepje vijandige Indianen. Carter zoekt heil in een nabije grot maar plots wordt hij aangevallen door een vreemd uitziende man die een medaillon vast heeft. Carter doodt de man, maar wanneer hij het medaillon aanraakt en de laatste woorden van deze uitspreekt wordt hij plots naar een andere plaats getransporteert waar hij blijkbaar ongelooflijk ver kan springen en superkrachten lijkt te hebben. Hij wordt gevangen door rare wezens en komt erachter dat hij op Mars zit waar net op dat moment een oorlog tussen twee beschavingen op het punt staat van uit te breken…

John Carter was origineel opgezet door Disney als een trilogie maar deze eerste film heeft nogal wat negatieve kritieken ontvangen waardoor het maken van mogelijke vervolgen een vraagteken is geworden. Nu ik de film zelf gezien heb kan ik zeggen dat het epische gevoel dat je bij bvb. Star Wars krijgt een beetje mist, maar dat wil niet zeggen dat deze film niet goed is. John Carter is een leuke avonturenfilm met wat interessante personages en een verhaallijn die misschien niet de origineelste in de wereld is maar wel kan onderhouden.

De film duurt iets meer dan 2 uur en dat is misschien een beetje te lang gezien het feit dat sommige scenes een beetje onnodig lang duren, maar aan de andere kant zijn er meer dan genoeg scenes die echt leuk zien om te bekijken. Het gevecht waarbij Carter tegen een heel leger vecht is bij voorbeeld zo een scene.

John Carter is misschien niet de action blockbuster waar mensen op gehoopt hadden (wat mogelijk de negatieve kritieken kan verklaren) maar het is zeker geen slechte film en als Disney alsnog besluit om voort te gaan met de trilogie zal ik hier zeker naar uitkijken.

Op technisch vlak stelt de Blu-ray een beetje teleur aangezien de beeldkwaliteit op zich niet slecht is, maar niet op het niveau komt van andere recente releases. Het niveau van detail is daarvoor gewoon te laag. Het geluid maakt dit wel voor een groot deel goed, maar ook hier hebben we een noot van kritiek: de subwoofer mist wat punch voor zulk een aktiefilm. Op gebied van extra’s krijgen we een redelijk standaard pakket, maar de feature over de schrijver Edgar Rice Burroughs is wel interessant.

Onze Score:
7.0

geplaatst in: BLU, Disney, Reviews
tags: ,


Leave a Reply