gaming sinds 1997

Journey to the center of the Earth (2008)

Nadat zijn broer verdwenen is, heeft Professor Trevor Anderson zich bezig gehouden met de man zijn werk verder te zetten, namelijk het onderzoeken naar barsten in de aardkorst. Wanneer zijn neefje Sean langskomt om te logeren vindt Trevor een oud boek waarin notities van zijn broer staan over zijn laatste reis. Trevor en Sean besluiten om de notities te volgen en komen uit in Ijsland waar ze de lokale gids Hannah Ásgeirsson ontmoeten die hen wil helpen met hun toch. Wanneer ze echter moeten schuilen in een grot voor een storm stort de ingang in en zijn ze genoodzaakt om dieper te gaan om uiteindelijk uit te komen in een verlaten mijn.

Nog steeds op zoek naar een uitgang komen de drie een gat tegen dat recht naar het centrum van de Aarde leidt alsook naar een verborgen wereld vol gevaren…

Journey to the center of the Earth is een remake van de film uit 1953 en gebaseerd op het verhaal van Jules Verne. Je kan slechter basismateriaal hebben om een film mee te maken maar je moet er dan ook wel iets goeds mee doen en daar wringt het schoentje.

De makers hebben zich nogal erg geconcentreerd op het 3D spektakel (je krijgt 3D brilletjes meegeleverd!) wat op zich wel goed is maar voor de rest is het nogal een flauwe soep. Het verhaal is simplistisch net zoals de plot twists, de aktie lijkt overgenomen uit andere films en zelfs pretparkritjes en de romance tussen Brendan Fraser en de lokale gids is er geen waar de vonken afspringen.

Kinderen zullen dit wel een leuke avonturenfilm van nog geen anderhalf uur vinden maar voor wie wat meer wil is het allesbehalve interessant. Het is dan ook maar goed dat we de 90 minuten zelfs niet halen want anders hadden de makers nog meer moeten rekken dan nu al het geval is…

Onze Score:
5.0

geplaatst in: DVD, Reviews, Warner Home
tags:


Leave a Reply