gaming sinds 1997

Justified – Seizoen 2

justified-s2Nadat we in het eerste seizoen van Justified kennis maakten met de nogal eigenzinnige Deputy US Marshall Raylan Givens, en zagen hoe hij komaf maakte met de criminele familie Crowder, komt in dit tweede seizoen een andere familie op de proppen: de Bennets.

Onder leiding van moeder Mags zijn de Bennets eveneens een familie in Harlan County die het niet al te nauw nemen met de wet. Zo hebben ze een zeer lucratieve handel in marihuana, maar daarnaast schrikken ze er absoluut ook niet voor terug om eens iemand te laten “verdwijnen”. Wanneer de eigenaars van de lokale kolenmijn de omliggende gronden in Harlan beginnen op te kopen wordt Raylan ingezet om de vertegenwoordigster van het bedrijf te beschermen terwijl de Bennets hier een zaakje in zien dat hun voor eens en voor altijd op het droge zou kunnen helpen.

Dit tweede seizoen van Justified geeft meer achtergrondinformatie vrij omtrent ons hoordpersonage, Raylan Givens, maar legt eveneens meer bloot omtrent de ingewikkelde verstandhoudingen tussen de verscheidene criminelen die in Harlan County resideren. De introductie van de Bennets en het verhaal omtrent hun escapades is de rode draad deze keer maar is ook de aanleiding om de relatie tussen Raylan en Boyd Crowder verder uit te diepen en alles klaar te zetten voor een derde seizoen waarbij de spanningen tussen Raylan en Boyd nog verder op zullen lopen.

Seizoen 2 is beter dan seizoen 1 omdat we de hoofdpersonages reeds een beetje beter kennen, maar daarnaast blijft ook de diepte omtrent de verscheidene personages en hun evolutie intrigeren. Justified is een van de vele politieseries die tegenwoordig de ronde doen, maar Tiimothy Olyphant en Walton Goggins slagen er wel in om het net dat beetje extra te bezorgen waardoor de serie boven de middelmaat uitsteekt. We kunnen al niet wachten tot seizoen 3!

Qua beeld en geluid is er een verbetering te merken op gebied van het eerste. Overmatige grain is verdwenen, en ook compressiefouten hebben we deze keer niet opgemerkt. Het beeld ziet er nu gewoon deftig uit zonder echt speciaal te zijn.

Qua extra’s zijn er wederom verwijderde scenes, bloopers, een “On the Set” feature van 19 minuten waarin we te zien krijgen hoe o.a. 2 verschillende locaties aangepast werden aangepast om op elkaar te lijken. “Clans, Feuds and Apple Pie” is dan weer een 24 minuten durende feature waarin de verschillende clans binnen Harlan County bekeken worden en hoe hun onderlinge relaties in elkaar zitten.

box-justifieds2

Onze Score:
8.0

geplaatst in: DVD, Reviews, Sony Pictures
tags: , ,


Leave a Reply