gaming sinds 1997

Kirby’s Adventure Wii

Kirby’s Adventure Wii moest eigenlijk oorspronkelijk ergens in 2005 verschijnen voor de GameCube, maar dat is er niet van gekomen. De game wordt dan maar nu in een Wii-jasje gereleased om een wat rustigere periode op te vullen.

Centraal in het verhaal staat de aankomst van een alien met ruimteschip in Dreamland. Die aankomst verloopt niet zo vlot, waardoor Kirby en zijn nieuwe vriendjes King Dedede, Meta Knight en Waddle Dee (inderdaad, de aartsrivalen uit vorige games) op zoek moeten gaan naar onderdelen om het ruimteschip weer te herstellen. Een eenvoudig achtergrondverhaaltje dus, maar best wel te pruimen, zeker voor wie deze game graag met kinderen wil spelen.

De game doet wat denken aan een remake van een oude klassieker. De gameplay is die van een oeroude platformer. Laat die jeugdherinneringen dus maar boven komen met de springknop, het sidescrollen en de boss fights. We keren met andere woorden terug naar de roots van de Kirby games. Kirby is nog steeds gespecialiseerd in het overnemen van vijandelijke vaardigheden en dat maakt dan ook de kern uit van de gameplay.

Het resultaat mag er zijn, er zitten een aantal leuke Kirby-transformaties in en de game speelt erg fijn. Het klassieke van Kirby’s Adventure is echter meteen ook het grootste nadeel van de game: nadat die jeugdherinneringen weer verdwenen zijn, blijft enkel een antiek spel in een nieuwe doos over. De game voelt oud aan en ziet er jammer genoeg ook zo uit.

Kirby’s Adventure Wii heeft gelukkig nog een troef achter de hand en dat is de multiplayer. Hiermee kan je tot met vier spelers aan de slag gaan. Op die manier moet Kirby het verhaal niet op z’n eentje weten op te lossen. De andere personages hebben hun eigen aanvalsvaardigheden, maar Kirby blijft wel de enige die de vaardigheden van vijanden kan kopiëren. En daarom is het ook mogelijk om met meerdere Kirbys te spelen: in verschillende kleuren. Samenwerken wordt mooi aangemoedigd: de personages kunnen immers op elkaars schouders gaan staan om samen een superkrachtige aanval uit te voeren. Bovenal is er gedacht aan de toegankelijkheid van de game en de multiplayer: de besturing is makkelijk te leren en nieuwe spelers kunnen met een druk op de knop mee komen doen, zelfs midden in een game.

Kirby’s Adventure Wii is nog het best te vergelijken met een oude filmklassieker die heruitgegeven wordt in een visueel opgepoetste versie met vele extra’s als bonus. Ideaal om nostalgisch herinneringen op te halen aan lang vervlogen gametijden of een ideale kans om de jongere generatie kennis te laten maken met een klassieke platformer. De multiplayer is daarbij de grootste troef van deze game, vooral ook voor kinderen en hun ouders die zin hebben in een spel vanavond.

Onze Score:
7.0
gerelateerd spel: Kirby’s Adventure Wii
geplaatst in: Nintendo, Reviews, Wii
tags: ,


Leave a Reply