gaming sinds 1997

LEGO Battles

LEGO, de uitvinding van de Deense speelgoedfabrikant Ole Kirk Christiansen, is nog steeds één van de meest populaire bezigheden bij kids en zelfs volwassenen. Naast de blokjes zelf heeft LEGO ook veel succes gehad met adaptaties van onder andere Indiana Jones, Star Wars en in de toekomst zelfs Harry Potter en Rock Band.

In LEGO Battles storten onze geelkleurige kunststofblokjes zich in verschillende verhalen die zich afspelen doorheen de eeuwen heen, rommelend met draken en ridders tot en met laserschietende ruimtehelden. In tegenstelling tot de vele andere LEGO games werd de inspiratie hier dus niet gehaald uit een bepaalde film of boek.

Het concept achter het spel is in principe redelijk simpel. Speel het tactisch met een kleine groep, of bouw een zo groot mogelijk leger om de vijand te verslaan. De makers proberen hierin alvast variatie te brengen met verschillende missies gaande van het zoeken van een of ander scroll, tot het beschermen van je kasteel. Dat is allemaal wel fijn en goed, maar bij elk verhaal krijg je zo goed als dezelfde opdrachten opgelegd, waardoor het spel al snel eentonig aanvoelt.

En hoe kon het ook anders, ook op LEGO Battles heb je, net zoals bij vele andere games tegenwoordig, achievements die je dient te behalen. Spijtig genoeg krijg je hiervoor geen beloning zoals het vrijspelen van extra personages, want daarvoor moet je dan weer bepaalde acts van het verhaal uitspelen. Dit deel hadden ze dus even goed kunnen schrappen, aangezien het voor geen enkele meerwaarde zorgt.

Gelukkig bestaat er de LEGO shop waarin je met LEGO studs (kleine blauwe blokjes), die je vindt in het verhaal zelf, onder andere maps en concept art kan kopen. In de shop kan je eveneens de tussenfilmpjes herbekijken die zeker de moeite waard zijn!

LEGO Battles is in vele opzichten gelijkaardig aan de vroegere Age of Empires-reeks op de computer. Zo kan je omwallingen en torens bouwen ter verdediging, of de vijand simpelweg vertrappelen met je oversized leger. Het is wel jammer dat je slechts negen units tegelijkertijd kan selecteren. Wanneer deze dan te achterlijk zijn om de weg te volgen en blijven steken tussen bomen en andere objecten, kan dit tot grote frustratie lijden. Vooral wanneer je vertrekt met een leger van negen units, en aankomt met een leger van nog maar drie gele mannetjes, zal je eens met je stylus wild tegen het schermpje tikken!

Zoals in elk verhaal is er hier ook steeds een held aanwezig, die met zijn magische krachten de anderen of zichzelf kan helpen. Deze aangename toevoeging zorgt ervoor dat je minder snel op je bek gaat aangezien je held alle andere units kan healen. Verlies je ‘m echter, dan mondt deze situatie vaak uit in groot verlies.

Met de moeilijkheidsgraad van het spel zit het wel snor. Het is niet extreem moeilijk om een opdracht tot een goed einde te brengen, maar soms zal je bepaalde missies toch opnieuw moeten spelen omdat de vijand verrassend uit de hoek kan komen. Een klein minpuntje is dat je de moeilijkheidsgraad niet kan veranderen, en dat het soms dus misschien iets te moeilijk is voor de kleinsten onder ons.

LEGO Battles is een leuke toevoeging aan de collectie van elke Age of Empires of strategie fan. Ik zou zelfs durven zeggen dat LEGO Battles beter is dan de AoE DS versie die meer op een schaakpartij lijkt dan op een RTS game.

Onze Score:
8.0
gerelateerd spel: LEGO Battles
geplaatst in: DS, Reviews, Warner
tags: ,


Leave a Reply