gaming sinds 1997

LEGO Star Wars: The Complete Saga

Een tijdje geleden kon je het pakket van LEGO Star Wars: The Complete Saga reeds apart spelen op een boel verschillende consoles. Deze keer werden de twee spelletjes samengevoegd, van verbeterde graphics en online mogelijkheden voorzien, en samengegooid op onder andere de Xbox 360. Dat de charme van het combineren van die twee tijdloze vormen van entertainment nog steeds werkt zoals een legoblokje klikt, staat buiten kijf.

In LEGO Star Wars krijg je het verhaal te spelen van alle zes de Star Wars films. Overgoten met een hilarisch sausje van inside jokes, zoals Stormtroopers in een jacuzzi en achievements die je belonen om Jar Jar Binks herhaaldelijk in stukjes te slaan, is dit een onweerstaanbare game voor jong en oud. Oude mensen, zoals mezelf, zullen zich vooral amuseren met het herbeleven van de memorabele films, maar dan gemaakt met schattige blokjes, terwijl de jongere gamer de leuke, lichtvoetige platform-, puzzel- en gevechtssecties zullen kunnen smaken. Uitstekend nieuws voor papa’s en mama’s zijn dan ook de uitgebreide en best wel unieke co-op-mogelijkheden om samen het spel uit te spelen, terwijl ze elkaar helpen en problemen oplossen. Wil je met een vriend hetzelfde doen via internet en Xbox Live, dan is ook dat niet langer een droom.

The Complete Saga is een erg uitgebreid spel, dus lichten we even de leukste aspecten eruit. Je kan tijdens het spelen erg gemakkelijk switchen tussen één van de 120 vrij te spelen personages, die werkelijk àlle bekende en minder bekende gezichten uit de films opvoeren. Dat wisselen is nodig ook, omdat je erg vaak puzzels zal moeten oplossen door gebruik te maken van de verschillende krachten van de personages. Zo kan er eentje de Force gebruiken, terwijl iemand anders dan weer hoger kan springen. Het is allemaal eenvoudig, maar tevens erg leuk.

Leuk is ook dat werkelijk àlles is opgebouwd uit blokjes, en dat je vaak zelf aan het bouwen zal moeten slaan om voertuigen te maken of obstakels uit de weg te ruimen. De herspeelbaarheid is ook enorm, enerzijds door de vele unlockables (stukjes films, cheats, personages, etc.) en achievements, anderzijds omdat bepaalde stukken van de levels enkel toegankelijk zijn voor bepaalde klassen (bijvoorbeeld Droids, Dark Jedi’s of Stormtroopers). Legoblokjes waren nog nooit zo verslavend!

Wie echter eerder al LEGO Star Wars kocht zal minder hoog de lucht in springen. Naast de hierboven genoemde mogelijkheden krijg je wat extra scènes, een paar kleinere tweaks en natuurlijk mooiere graphics. Enkele knappe effecten geven het spel een gepolijste feel en de scherpe textures zullen ook mensen met een HD-scherm bevallen. En aangezien dit een Star Wars-spel is, kan ik enkel lovend zijn over de soundtrack… of wat had je gedacht?

De vele online en co-op-mogelijkheden, de verbeterde graphics, de herspeelbaarheid en het feit dat je twee games krijgt voor de prijs van één, maken van LEGO Star Wars: The Complete Saga een aanrader. Het spel wil nooit meer bieden dan wat lichtvoetige platform- en puzzelactie, afgewerkt met een stevige dosis humor en nostalgie, maar doet dat zo charmant dat elke gamer, jong en oud, hier zijn gading in zal vinden. Wie echter een vroeger exemplaar heeft liggen, moet voor zichzelf uitmaken of de next-gen extra’s de moeite waard zijn.

Onze Score:
8.0
gerelateerd spel: LEGO Star Wars: The Complete Saga
geplaatst in: LucasArts, Reviews, X360
tags: , ,


Leave a Reply