gaming sinds 1997

Lemmings

Ho maar! Een remake van een oud spel, overgezet naar de PSP? Dat zie je ook niet elke dag… Nu, sarcasme eventjes achterwege gelaten, Lemmings was zowat een decennium geleden best wel een verslavend spelletje. Intussen zijn we echter gewend geraakt aan verbluffende 3D-omgevingen, physics, vrij te ontdekken werelden en wat nog allemaal. Met de heersende retro-rage vond iemand het echter opportuun om Lemmings opnieuw uit te brengen. Ik ben er niet om de marketing dudes met de vinger te wijzen, maar is het niet waar dat je van sommige zaken best afblijft?

Team 17 (de schepper van de Worms-reeks) is verantwoordelijk voor dit spel en het is daarom niet verwonderlijk dat Lemmings heel wat zaken gemeen heeft met de tijdloze klassiekers Worms and Worms 2. Om te beginnen maakt het spel eveneens gebruik van volledig vernietigbare 2D-omgevingen die er tekenfilmachtig uitzien. Dat effect wordt versterkt door de dwaze stemmetjes en de vrolijke (maar o zo vervelende) soundtrack.

Hoewel het gebruik van 2D tot een simpelere game leidt, kunnen we niet ontkennen dat het er verouderd uitziet. Het spel is wel goed geconverteerd naar de 16:9 beeldverhouding van de PSP en maakt goed gebruik van het bredere scherm. De levels zijn zeer kleurrijk en gevarieerd. Sommige spelen zich af in het oude Griekenland, terwijl andere een ondergrondse of helse setting hebben. Het is jammer dat de game aanzienlijke laadtijden bevat. Telkens je een spel herstart, moet de PSP enkele seconden laden, wat zeer vervelend wordt na de zoveelste keer opnieuw proberen.

Lemmings draait eigenlijk rond het brengen van je legertje lemmings van punt A naar punt B en het onderweg ontwijken van alle obstakels. Daarvoor heb je gespecialiseerde werkers. Er zijn bommenleggers, die een gat in de grond of in een muur kunnen blazen, er zijn blokkers die de andere lemmings doen omkeren, er zijn klimmers en trappenleggers om hoger gelegen plaatsen te bereiken enzovoort. Het combineren van al deze vesrchillende eenheiden is vereist om je doelen te bereiken (een bepaald aantal lemmings naar de uitgang brengen).

De simpele gameplay maakt van Lemmings een verslavende puzzelervaring die ook aardig wat uitdaging biedt. Hoewel veel missies een makkie zijn, zullen sommige het uiterste van je inzicht vergen. Het spel bevat meer dan 150 levels (het grootste deel ervan vind je in de Classic Mode) en later zul je er nog meer kunnen downloaden van de Lemmings website. Zet ze op een Memory Stick en de game zal ze bij de volgende speelbeurt inladen. Al de content kan je gemakkelijk heel wat uren bezighouden.

Als je die kleine wezentjes dan nog niet beu bent, is er de ondersteuning voor game sharing en multiplayer via Infrastructure. Wanneer het multiplayer betreft, maakt Lemmings gebruik van alle toeters en bellen van de PSP, iets waar de meeste games alleen maar kunnen van dromen.

Als je op zoek bent naar een nieuw puzzelspel, nu je Lumines en Go! Sudoku eindelijk beu bent, is Lemmings een degelijke keuze. Hoewel de game technisch achterophinkt, speelt het nog steeds aardig. Niettemin had ik liever een port van Worms 1 & 2 gezien. Hoewel Lemmings zeker niet van het niveau is als de twee eerder genoemde puzzelgames, is het nog steeds een goede game voor onderweg.

Onze Score:
7.0
gerelateerd spel: Lemmings
geplaatst in: PSP, Reviews, Sony Entertainment
tags: ,


Leave a Reply