gaming sinds 1997

Lips: Party Classics

Karaoke games, de gedroomde game van iedere reviewer! Als hij uiteraard de kopie kan bemachtigen voor de andere redacteurs er mee gaan lopen. Of ligt dat eerder aan het bijgeleverde budget dat wordt voorzien voor bier en ander plezier? Hoe dan ook, de nieuwe Lips: Party Classics levert terug het bekende concept af, maar ditmaal met een disc vol foute hits. Smeer die kelen en zet je feestneus op!

De eerste Lips game verscheen twee jaar terug en introduceerde het karaoke genre op Xbox 360. Het tweede deel in de reeks was een soort expansie op het eerste deel, maar wist geen vernieuwing toe te voegen. Wie nu denkt dat het derde deel wel voor vernieuwing zorgt, moeten we ook teleurstellen. Want weeral krijg je dezelfde game voorgeschoteld.

De enige vernieuwing die we kunnen opmerken in Party Classics is het gebruik van een USB microfoon in plaats van de Lips microfoon. Dankzij deze toevoeging kan je de game nu kopen als een alleenstaand spel en kan je aan de slag met je Rock Band of Guitar Hero microfoons. Het gebruik van de USB microfoon bezorgt de speler wel enkele beperkingen. De minigames die in eerdere Lips titels aanwezig waren zijn niet speelbaar en ook de dans-functie kan je niet gebruiken. Maar voor wie enkel wil zingen is er uiteraard geen vuiltje aan de lucht en is dit een handige verbetering.

Ondanks de afwezige innovatie kunnen we het belangrijkste aspect, de tracklist, wel goed noemen. De naam Party Classics is goed gekozen vanwege de energieke nummers uit verschillende decennia waar jong en oud wel ooit al eens heeft op gedanst tijdens een fuif, al dan niet in bezopen staat. Nummers zoals ‘Love Shack’ van The B52’s, The Village People hun ‘YMCA’ of de eendagsvlieg Right Said Fred met I’m Too Sexy laten je hoofd onbewust meeknikken op het ritme. Wie liever zijn vriend(in)/vrouw/man (schrappen wat niet past) dicht tegen de borst neemt kan dan weer een trager nummer kiezen van James Blunt of Percy Sledge zoals bijvoorbeeld ‘When a Man Loves a Woman’.

In vergelijking met de tracklist van Number One Hits, die te weinig gevarieerd en te beperkt was, is dit een ware verademing. Wie toch een nummer van een andere Lips game wil spelen zal de in-game disc-swapping mode moeten gebruiken, een techniek die we reeds kennen uit het PlayStation 2 tijdperk met de Singstar franchise. Tegenwoordig bevatten muziekgames een optie om tracklists uit de andere games over te plaatsen naar je harde schijf waardoor je niet steeds om de haverklap schijfjes moet wisselen. Aankopen uit online Lips Store zijn wel beschikbaar voor iedere versie.

Een andere teleurstelling is de online mode van Lips: Party Classics. Je kan nog steeds uitdagingen sturen naar je vrienden (uiteraard is een Lips game bezitten een noodzaak) om een zo hoog mogelijke score te halen, maar een echte karaoke battle mode blijft nog steeds afwezig. Dit terwijl andere muziekgames zoals Guitar Hero en Rock Band deze functie al ruime tijd ondersteunen. Volledig live je zangtalent demonstreren moet dus nog even wachten.

Wat Lips wel biedt voor de hardcore karaoke spelers zijn nieuwe Achievements. Goed voor 250 punten extra aan je Gamerscore en geen duizend aangezien men de game beschouwt als een expansie, alhoewel het toch speelbaar is als een alleenstaand spel. Een andere toevoeging zijn Avatar Awards, maar deze kan je enkel behalen door het gebruik van een Lips microfoon aangezien de uitdagingen verbonden zijn met de functies ervan. De Freestyle Mode laat dan weer toe om nummers van je iPod of Zune te gebruiken, maar door de niet aanwezige teksten is dit enkel voer voor de professionele karaoke zangers.

Of we deze nieuwe iteratie in de Lips franchise een aanrader kunnen noemen hangt af van je persoonlijke smaak. Hou je van de complete tracklist dan is dit een pak goedkoper dan alle nummers aanschaffen in de Lips Store. Bezit je al enkele nummers dan kan je evengoed gewoon je collectie verder aanvullen via de online winkel en hoef je niet steeds van disc te wisselen. En dat voor dezelfde ervaring! Spelers die van de Achievements en Awards houden, mensen die de USB microfoon functie willen gebruiken of gewoon van alle nummers houden: voor jullie is dit een aanrader.

Onze Score:
6.0
gerelateerd spel: Lips: Party Classics
geplaatst in: Microsoft, Reviews, X360
tags: ,


Leave a Reply