gaming sinds 1997

LMA Manager 2007

LMA 2007 is de nieuwste managementgame van Codemasters, waarin je weer je eigen voetbalteam naar de top kan brengen. Echter, de naam Codemasters doet mij dit toch argwanend bekijken.

Buiten de normale carreer mode is er ook nog exhibition match, een wedstrijd op zichzelf, waarin je al wat kan uitproberen, maar voor de rest heeft het niet veel nut. Het belangrijkste blijft natuurlijk de mode waarin je een eigen carrière uitbouwt in het voetbalwereldje. Je hebt de keuze tussen normal of expert mode; het belangrijkste verschil zit bij de ratings van de spelers. In normal mode krijg je namelijk een overall rating, om je te helpen de algemene kwaliteit van je spelers in te schatten.

Als je graag overal je zegje in hebt, kan je met een fantasy team beginnen. Dit wil zeggen dat vanaf nul begint. Het team moet niet alleen nog helemaal gevormd worden, ook zaken als T-shirts moeten ontworpen worden. Wanneer je uiteindelijk je keuze gemaakt hebt uit de verschillende mogelijkheden van de carrièremodus, wordt het tijd dat je bepaalt hoe jijzelf eruit ziet. Daarvoor kan je het gezicht en de kledij veranderen.

Om je te helpen, kan je een staf aanstellen voor zaken als fysiotherapie of training. Zaken die je altijd zelf zal moeten doen zijn onder andere het opmaken van de tactiek en het kopen en verkopen van spelers. Om geschikte spelers te vinden, kan je een legertje scouts inhuren. De verschillende ratings bij spelers voor bijvoorbeeld uithouding of intelligentie helpen je de juiste posities en rollen (aanvoerder, penaltynemer, …) te kiezen. Verder zijn er nog een aantal schuifregelaars om de strategie voor het hele team te bepalen.

Er zijn dus genoeg mogelijkheden, maar als de match eenmaal bezig is, zal je snel merken dat het toch niet veel effect heeft. Je spelers blijken niet zo slim te zijn en bovendien is kijken naar zwemmende vissen in een aquarium interessanter dan het voetbal dat je te zien krijgt. Gelukkig is er een doorspoelfunctie aanwezig.

De beelden zijn eveneens maar matig. In het algemeen ziet alles er wel mooi uit, tenminste op het eerste gezicht. Er is eigenlijk niet veel geluid om te beoordelen, behalve dan de muziek in de menu’s. Commentaar tijdens de wedstrijden krijg je namelijk niet. De kwaliteit van de muziek is ook niet echt fantastisch te noemen.

Mijn argwaan was dus niet volledig onterecht. LMA Manager 2007 valt nog het beste samen te vatten als veel verpakking, weinig inhoud. Als is zelfs die verpakking eerder aan de lelijke kant. Er is beter dan dit op de markt.

Onze Score:
5.0
gerelateerd spel: LMA Manager 2007
geplaatst in: Codemasters, PC, Reviews
tags: , , ,


Leave a Reply