gaming sinds 1997

Locoroco 2

LocoRoco viel op door zijn originaliteit en hoewel het er op het eerste zicht kinderlijk eenvoudig uitzag, deed het je toch een pak plezier beleven. Locoroco 2 gaat natuurlijk verder op het principe van zijn voorganger. Rollen met die bollen!

LocoRoco 2 zit ook even simpel in elkaar als het origineel: de besturing bestaat slechts uit drie toetsen. Net zoals de besturing, is ook het doel van het spel eenvoudig: verzamel vliegjes en eet bloemetjes op om groter te worden. Eigenlijk niets waarvan je denkt dat je het echt eens gespeeld wilt hebben, maar schijn bedriegt.

Het verhaal van LocoRoco gaat over de slechterik Bonmucho die een vreselijk lied over jouw planeet uitstuurt. Doorheen het verhaal speel je nieuwe levels vrij die vaak op dezelfde locatie als een vorig level plaatsvinden, zoals bijvoorbeeld een duister woud. LocoRoco 2 moet het niet van zijn verhaal hebben, maar toch is het aangenaam om het te volgen.

Wat LocoRoco dan wel zo speciaal maakt is de gameplay. Zo simpel als het is, zo leuk zal je het ook vinden. In een level hoef je eigenlijk niet zo heel veel te doen, maar toch komt een gevoel van vreugde over je als je een level uitgespeeld hebt. Als je dan niet alle MuiMui’s, je vriendjes, gevonden hebt, zal je al snel de drang voelen om het level nog eens te spelen. Doordat je ook bepaalde objecten in verborgen plaatsen moet vinden, zal je het spel zeker nog eens herspelen. Maar jammer genoeg vallen die verborgen plaatsen behoorlijk snel op. Ook zijn de levels te makkelijk en zal je al wat moeite moeten doen om het eens niet in één keer uit te spelen zonder opnieuw te moeten beginnen.

Alle levels in LocoRoco 2 zien er kleurrijk uit, hebben een eigen sfeer en zijn behoorlijk gevarieerd. Hoewel de graphics niet hoogstaand zijn, siert de eenvoud hier weer, net zoals in het gehele spel. Elk level duurt meestal niet veel langer dan tien minuten. Hierdoor is LocoRoco 2 perfect om snel even te spelen, hoewel je na een level vaak een tweede wilt proberen natuurlijk.

De mini-games die je kan vrijspelen zijn jammer genoeg net iets minder geslaagd maar ook niet echt belangrijk. Naast de nieuwe levels en het andere verhaal, kan je in LocoRoco 2 ook voor de eerste keer zwemmen. Er werden ook enkele nieuwe liedjes toegevoegd. De muziek van het spel klinkt tijdens je eerste spelletjes vaak raar, maar vreemd genoeg blijven ze hangen. Na een tijdje betrap je jezelf zelfs op het mee neuriën van de aanstekelijke deuntjes.

LocoRoco 2 is zeker een aanrader voor de PSP. Er had wat meer variatie en uitdaging in het spel mogen zitten, maar de eenvoud maakt dit spel erg ontspannend. Van de muziek en de kleuren in het spel kan je alleen maar vrolijk worden en ook de Locoroco’s en MuiMui’s doen je glimlachen.

Onze Score:
8.0
gerelateerd spel: Locoroco 2
geplaatst in: PSP, Reviews, Sony Entertainment
tags: ,


Leave a Reply