gaming sinds 1997

Love is (not) a game

Level 1 – Beginner
Dress to Impress

We mogen het zeggen zoals het is, dezer dagen is het geen sinecure meer om een deftig lief op te doen. De tijd dat bakkerszonen met slagersdochters trouwden, ligt ver achter ons en de tijd dat computernerds hun robotvrouwtje zelf kunnen creëren en programmeren is nog lang niet aangebroken. Dus, beste gamende man, stel ik mijn expertise als vrouw in een wereld van gamers graag ter beschikking om ieder van jullie een aantal lessen in de liefde bij te brengen.

Om op te warmen starten we met een eenvoudige les over kledij. Het spreekwoord luidt niet voor niets ‘De kleren maken de man’. Mijn doel is dan ook om met de juiste kleren de standaard computernerd te transformeren tot een echte vent. Gelukkig blijkt dit niet zo hopeloos als het lijkt, dus wanhoop niet lieve computervrienden! Voor deze transformatie hoef je je bankrekening niet te plunderen noch je hele garderobe naar de kringloopwinkel te brengen. Enkele goed gekozen basisstukken brengen je al een heel eind op weg!

Alright, time to strip! Het juiste ondergoed is van kapitaal belang. Hoe knap, gevat of charmant je ook bent: als je het verkeerde exemplaar draagt, slaap je uiteindelijk toch alleen.

Regel 1: een boxershort, zonder uitzondering!
Regel 2: elke boxershort van bekende merken waar al dan niet bekende mannen met een sixpack reclame voor maken, zijn geschikt. Er is geen enkele vrouw die bij het woord ‘Armani’ niet aan David Beckham moet denken, en dat is niet omwille van zijn voetbaltalent. Wil je echt indruk maken, ga dan voor een exemplaar van Calvin Klein, it’s worth it!
Regel 3: Geen print! Hou het bij effen kleurvlakken en blijf ver weg van gevatte opdrukken. Het afschuwelijke exemplaar van Gringo uit Temptation Island (‘It’s not going to suck itself’) staat nog steeds walgelijk scherp op mijn netvlies gebrand.

Ik neem aan dat de bekendste no-go’s voldoende bekend zijn. Om alle misverstanden te voorkomen, lijst ik ze even snel op:• De lengte voor broeken is tot op de voet. Elke broek waarvan de onderrand je schoen niet raakt, is uit den boze. Shorts kunnen enkel gedurende een gevorderde relatie bij temperaturen van minstens 28 graden, driekwartsbroeken kunnen enkel op een onbewoond eiland, punt.
• Sandalen draag je nooit, never, jamais. Maakt niet uit van welk merk, hoeveel ze kosten of waar ter wereld je je bevindt.
• Bretellen zijn cute voor peuters, niet voor leeftijden die daar voorbij liggen.
• Witte (sport)kousen verbrand je. Nu meteen.

Broeken dienen dus steeds lang te zijn. Twijfel je aan de lengte, laat dan een verkoper of verkoopster de juiste maat aanduiden en laat de broek in de winkel inkorten. Hoe goed je moeder haar bedoelingen ook lijken, vertrouwen op het winkelpersoneel is hier duidelijk de weg naar succes. Bij een broek is naast de juiste lengte ook de kleur van groot belang. Met een jeans kan je niet veel verkeerd doen, maar kies een trendy model in een fris blauw. Te licht maakt je gay, te donker maakt je oud, dus kies wijs! Eigenlijk is daarmee alles gezegd. Beige broeken zijn weggelegd voor Landrover-types (fout!), zwarte broeken horen bij emo’s (fouter!), en wit wordt enkel gedragen door pimps (foutst!). Bruintinten flatteren eigenlijk geen enkele man, dus hou je het echt best bij jeans.

De keuze aan bovenkleding is het ruimst, dus voor de computernerd waarschijnlijk ook het moeilijkst. Vermits de keuze zo uitgebreid is, kan ik enkel de grote lijnen uitzetten. Aan jullie om – liefst met de hulp van een ervaren verkoper/verkoopster of eventueel van een gay friend – het gepaste bovenstuk uit te kiezen. Voor casual gelegenheden kies je best voor een trui (winter en tussenseizoenen) of een T-shirt (zomer). Een trui hou je liefst sober, in een neutrale kleur met een subtiele opdruk, terwijl een T-shirt je eigenheid best in de verf mag zetten d.m.v. een leuke print of een gevatte opdruk.

Ga je uit of word je op een formele gelegenheid verwacht, kies dan voor een hemd met lange mouwen (always!) in een stijlvolle kleur (met blauw kan er weinig verkeerd gaan), met streepmotief of effen. Carrétjeshemden in tirolerkleuren zijn uit den boze, evenals drukke motiefjes of loze figuurtjes.

Juiste ondergoed? Check. Mannelijke garderobe? Check. Uitstraling? Hmm… Hoewel dit enorm kan verschillen van man tot man (bijna-man in dit geval), kan ik drie algemene opmerkingen maken.

Ten eerste, dump die bril en schaf je goeie lenzen aan! Ten tweede, ga naar een bekende kapper in een grote stad. Hoeveel complimenten mama je ook geeft na je jaarlijks bezoek aan kapsalon Ronny om de hoek, geef een trendy jonge kapster de opdracht jou een mannelijke kapsel make-over te geven en je merkt meteen het verschil! Last but not least, verzorg jezelf! Een vrouw ziet ogenblikkelijk het verschil tussen een jongen die Clearasil ‘voor jeanetten’ vindt en een man die weet dat hij met een dagelijkse reiniging onzuiverheden moeiteloos onder controle houdt.

Wie deze raadgevingen ter harte neemt, kan vanaf nu wél rekenen op vrouwelijke aandacht. Zoniet, dan dien je misschien iets aan die lijfgeur te doen, je tanden wat vaker te poetsen of gevoel voor humor te kweken…

Heb jij een prangende vraag over de liefde voor Fragland’s Monroe? Ben je op zoek naar advies om de liefde van je leven te veroveren of raak je maar niet wijs uit je vrouw? Monroe weet raad! Mail naar en zie je vraag hier binnenkort beantwoord. Vragenstellers blijven steeds anoniem.


geplaatst in: Specials
tags:


Leave a Reply