gaming sinds 1997

Man on a Ledge

Nick Cassidy is een veroordeelde agent die de gevangenis is ingedraaid nadat hij zogezegd een diamant ter waarde van 40 miljoen dollar had gestolen en in stukken verkocht van de rijke zakenman David Englander. Alhoewel hij altijd voet bij stuk heeft gehouden dat hij onschuldig is wou niemand hem geloven en als zijn laatste beroep ook niets oplevert blijft hij met niets over behalve zijn finale plan om zijn onschuld te bewijzen. Wanneer zijn vader overlijdt krijgt hij toestemming om de begrafenis bij te wonen en hij neemt die opportuniteit om te ontsnappen. Enkele dagen later arriveert hij in het Roosevelt Hotel waar hij uit het raam klimt, op een richel gaat staan, klaar om te springen. Althans, dat is wat de mensen moeten geloven.

Terwijl onderhandelaarster Lydia Mercer probeert hem te overtuigen om van de richel te komen zijn zijn broer Joey en zijn vriending Angie bezig aan de overkant van de straat met in te breken in Englander’s gebouw om daar de diamant terug te vinden die zogezegd in stukken verkocht is om als dusdanig de wereld te tonen dat Englander ze altijd gehad heeft en Cassidy erin is geluisd.

Man on a Ledge mist credibiliteit. Echt. Het hele plan om Cassidy’s onschuld te bewijzen heeft zogezegd meer dan een jaar geduurd om op te zetten, maar als je de film dan ziet merk je een ton aan inconsistenties op en een script dat veel te veel terugvalt op zogenaamde toevalligheden die net op tijd gebeuren om toch maar onze held te doen slagen in zijn opzet. Als dusdanig moet je er echt in slagen om je hersenen op non-actief te zetten en dan zeker naar het einde toe want daar krijg je nog eens een plotwending te verduren die zelfs Cassidy’s ontsnapping totaal ongeloofwaardig maakt.

Echter, niet getreurd. Als je erin slaagt om niet na te denken dan merk je dat regisseur Asger Leth toch wel een leuke thriller in elkaar gestoken heeft die stukjes van Ocean’s Eleven combineert met The Negotiator. Tel daar dan nog bij dat Sam Worthington nog maar eens toont waarom hij een van de rijzende sterren is in Hollywood, Ed Harris zoals altijd perfect gecast is als de slechterik van dienst, Elizabeth Banks de begrijpende onderhandelaarster speelt, en Genesis Rodriguez als de obligatoire hete brok vrouwelijk vlees voorbij komt, en je hebt alles voor bijna twee uur puur onderhoudend filmplezier.

Het beeld ziet er zeer mooi uit, huidtexturen zijn natuurlijk en sterk, compressiefouten zijn afwezig, de beelden van New York langs boven geschoten zijn schitterend en bevatten voor een keer eens amper aliasing, en Rodriguez’ roze beha is gewoon pure perfectie. Ja, ook wij houden ervan om nu en dan wat vrouwelijk vlees voorbij te zien komen in een film, zeker als het er zo goed uitziet als in Man on a Ledge.

De soundtrack supporteert de film goed met veel gebruik van de surroundkanalen voor omgevingsgeluiden die gemaakt worden door de mensen beneden in de straat en de wind die langs het gebouw vliegt waar Worthington op zijn richel staat. Ondertussen geeft de subwoofer actief van jetje bij ontploffingen en muziek. Technisch gezien is Man on a Ledge bijna perfect.

Onze Score:
7.0

geplaatst in: BLU, Entertainment One, Reviews
tags: , ,


Leave a Reply