gaming sinds 1997

Mario Kart 7

Mario Kart 7 vernieuwt en blijft hetzelfde, net zoals alle andere goeie ouwe Nintendo games waar we elke keer weer op zitten te wachten om onze nieuwe console of handheld écht de moeite waard te maken. Ook deze keer – en voor de eerste keer in 3D – heeft je Nintendo 3DS er weer een sterk spel bij. En het is mooi ook: de kleurrijke graphics zijn scherp, springen van het scherm en de 3D werkt zoals het hoort. De subtiel gebruikte derde dimensie voegt iets toe zonder af te leiden.

Eén van de veranderingen die onmiddellijk opvalt en bij ons op een luid applaus kan rekenen is het feit dat je boosts deze keer afhangen van hoe scherp en goed je je bochten neemt, en niet langer van het aan elkaar linken van drifts. Hierdoor moet je dus gelukkig niet meer als een halve gare een rechte lijn veranderen in een bochtenfestijn om te kunnen winnen.

Meer nog, je zal vooral gebruik moeten maken van de diverse mogelijkheden om sprongen uit te voeren, waarbij je na het landen een stevige boost krijgt. Bovendien laten ze je toe om alternatieve routes te nemen en creëren ze meer spanning en afwisseling tijdens de races. Tenslotte zijn er ook muntstukken die je snelheid laten toenemen. Genoeg mogelijkheden dus om die aap in zijn auto een poepje te doen ruiken!

Helemaal nieuw is ook dat Donkey Kong – en dus ook jij – je eigen wagentje kan samenstellen. Je speelt constant nieuwe onderdelen vrij zodat je al snel de voor jou ideale combinatie kan maken. Dat heeft verschillende voordelen. Het eerste is dat je op die manier creatief kan bezig zijn in iets wat in de vorige Mario Kart games neerkwam op het maken van constant dezelfde keuze; je bent ook niet langer gebonden aan een bepaald figuurtje én je kan je kart helemaal aanpassen aan je eigen rijstijl.

Verwacht je hier niet aan een GT5 of Forza 4 natuurlijk. De mogelijkheden hebben een invloed op de snelheid, wendbaarheid en het gewicht van je wagentje zodat je afhankelijk van het parcours en je ervaring een keuze kan maken. Maar daar stoppen de verbeteringen aan je kart niet. Er zijn vleugels om langer te kunnen zweven en een propeller om onder water vooruit te komen. Puristen mogen steigeren; wij vonden het meer dan leuk en zoals het Nintendo betaamt beleef je ook steeds nieuwe zaken ermee en ontplooien er zich steeds meer mogelijkheden.

De karts zijn dus vet, nu de tracks nog! Meer nog dan vroeger zijn er alternatieve mogelijkheden om de ronde af te leggen en dankzij het springen en het onderwatergedeelte ontdek je constant nieuwe. Dus zelfs als je je race niet wint, dan nog kan je meer dan genoeg plezier beleven met het verkennen en ontdekken van al dit moois. Mocht je daar nog niet tevreden mee zijn, dan zijn er nog de zestien oude – maar voor de nieuwe mogelijkheden herwerkte – tracks uit vorige Mario Kart games om je blij te maken. De online modus werkt overigens perfect en is een dikke aanrader voor een handheld.

Deze Mario Kart 7 is met andere woorden tegelijk een best-of en één van de meest vernieuwende afleveringen in de reeks. Het belangrijkste is echter dat die vernieuwingen het spel uitgebreider maken, leuker, spannender én mooier dan ooit voorheen. Fans van de reeks zullen dan ook in hun nopjes zijn en iedereen met een 3DS heeft er weer een voltreffer bij.

Onze Score:
9.0
gerelateerd spel: Mario Kart 7
geplaatst in: 3DS, Nintendo, Reviews
tags: ,


Leave a Reply