gaming sinds 1997

Mario Kart DS

Goed nieuws voor de Mario Kart-fans met een Nintendo DS! Dit supercoole, knotsgekke racegame is nu namelijk ook beschikbaar op de twee schermpjes. Out of my way!

Wie gewend is van Mario Kart: Double Dash op de GameCube te spelen, zal even moeten wennen aan het feit dat je vanaf nu weer eenzaam en alleen in je snorrende wagentje zit. Opnieuw moet je zelf sturen én zelf het leven van je tegenstanders zuur maken door er allerhande rotzooi op af te vuren. Er is niets leukers dan een bananenschil droppen als een akelige Wario aan je gat plakt of een schild gooien en dan zelf als eerste te finishen. Ook de andere voorwerpen zoals bommen, paddenstoelen, sterren en bliksemschichten zijn opnieuw van de partij. Nieuw zijn Bullet Bill (een kogel die je meeneemt naar voren en de andere karts op zijn baan omkiepert), Boo Hoo (Boo steelt een voorwerp van iemand anders) en Blooper (een inktvis die zijn inkt op je voorruit spuit zodat je tijdelijk niet veel meer kan zien).

Je wil racen, wel, je zal racen! Er zijn niet alleen drie klasses -50cc, 100cc en 150cc- maar bovendien bevat elke klasse maar liefst acht cups. Vier ervan zijn speciaal voor dit spel ontwikkeld, al zijn er soms wel enorm veel gelijkenissen met vroegere parcours. De andere vier zijn retro en kwamen eerder al voor in de GC, GBA, SNES of N64-versie van Mario Kart. Veel cups dus, maar eerlijk is eerlijk, de wat geoefende Mario Kart-speler walst er zo doorheen.

Heb je het gevoel dat niemand jou ooit kan verslaan? Dat je gewoon de beste bent? Bewijs dat dan maar eens in Time Trial. Zet er je beste tijd neer en daag je vrienden uit om die te verbreken. Wie het beu is om rond te rijden met als enig doel het halen van de finish, kan zich altijd uitleven in de Mission Run. Opdrachten kunnen variëren van voorwerpkisten slopen tot binnen een bepaalde tijd in de juiste volgorde onder de genummerde boogjes door racen of alle muntjes verzamelen.

Waar het hem vooral om te doen is, is natuurlijk de multiplayer mode! Zoals gewoonlijk kan je in download play spelen tegen een vriend(in), maar als je over draadloos internet beschikt kan je ook de Nintendo Wi-Fi Connectie uittesten. Je kan kiezen uit continentaal of wereldwijd en ik moet toegeven dat het verdomd leuk is de vloer aan te vegen met Aziaten of Amerikanen. Laat ze ook maar eens een lekker poepje ruiken, zodat ze de Europeanen daar wat beter leren kennen!

Je wilt natuurlijk ook over internet tegen je vrienden kunnen racen en ook daaraan is gedacht. Met de unieke 12-cijferige code kan je een andere speler van Mario Kart DS registreren en in je vriendenlijstje zetten. Bovendien kan je bepaalde gegevens in die lijst vergrendelen om te voorkomen dat ze per ongeluk worden gewist. Als zowel jij en je vriend elkaars informatie hebben vergrendeld en jullie er op hetzelfde moment voor kiezen om tegen vrienden te racen via internet, dan wordt de kans dat jullie tegenover elkaar geplaatst worden groter. Het is maar dat je het weet.

Mario Kart DS is zoals altijd dolle pret, maar als je geen vrienden hebt met een DS of je geen draadloos internet hebt, is het spelletje al vlug uitgespeeld. De missies die je moet volbrengen, zorgen wel voor wat variatie, maar uiteindelijk ligt de kracht van dit spel vooral in de multiplayer mode!

Onze Score:
9.0
gerelateerd spel: Mario Kart DS
geplaatst in: DS, Nintendo, Reviews
tags: ,


Leave a Reply