gaming sinds 1997

Mario Party 6

We zagen Mario reeds vechten, tennissen, golfen, karten en nu zien we hem ook nog eens voor de zesde keer figureren als pion op een speelbord in Mario Party 6. Is het spel na de vorige 5 delen nog wel de moeite of kunnen we het even goed links laten liggen?

Een prachtig verhaal vinden we in dit spel natuurlijk niet terug; het draait enkel om een feestje bouwen en plezier te maken, zoals de titel wel doet vermoeden. Met een maximum 4 spelers (computergestuurde of echte) moet je doorheen enkele spelborden gaan en er sterren en munten verzamelen. De spelregels bepalen of de winnaar diegene is met de meeste munten of de meeste sterren.

Tijdens elke ronde moeten de spelers zich een aantal vakjes voortbewegen. Dit aantal wordt bepaald door een worp van de dobbelsteen. Je komt dan terecht op een van de verschillende vakjes, zo zijn er bijvoorbeeld duel vakjes, waarin je tegen een van je tegenspelers moet dueleren, of vraagtekens, waarbij je nooit weet wat er zal gebeuren.

Er zijn ook de gewone gekleurde vakjes, die op het einde van een ronde de teams bepalen. Tijdens je beurt kan je naast gooien met de dobbelsteen ook verschillende vallen zetten die in het nadeel van je tegenspelers werken. Gelukkig zijn er ook verschillende items om deze vallen te omzeilen. Je zal je strategie soms echter moeten aanpassen, aangezien er een dag/nacht-cyclus is en het speelbord zich daaraan aanpast.

Aan het eind van elke ronde, dat is wanneer iedereen de teerling geworpen heeft en zich een aantal vakjes heeft verplaatst, wordt er een minigame gespeeld waarbij iedereen meedoet. Aan de hand van de kleur waarop de spelers stonden worden de teams bepaald, dit is dus ofwel free for all, 2vs2 of 1vs3. Er wordt daarna random één van de meer dan 60 minigames gekozen. Je krijgt even uitleg en je begint aan het spelletje.

Nu lijkt het misschien alsof dit allemaal zeer snel gaat, maar dat is jammer genoeg helemaal niet zo. Ik kan me nog goed herinneren dat ik reeds lange tijd aan een wedstrijd bezig was en op start drukte om te zien hoeveel rondes ik nog te gaan had, waarna tot mijn verbazing bleek dat ik nog niet eens halfweg was. Verveeld zette ik mijn GameCube uit.

Dat wil niet zeggen dat het een saai spel is, maar er is gewoon een beetje te weinig actie. Je gooit een dobbelsteen, beweegt, wacht 3 beurten terwijl je tegenstanders spelen, speelt een minigame, enz… Je zit dus lange tijd stil, en Mario Party 6 is nu niet bepaald een spel waarvan je geniet door er enkel naar te kijken.

Een leuke toevoeging is de bijgeleverde microfoon. Deze plug je in je memory card slot en kan je gebruiken voor een 5-tal minigames. Niet erg veel dus, maar het is toch wel knap om te zien wat er te doen valt met spraaktechnologie. Zo is er een spelletje waar je verschillende aanvallen uitvoert door het bijbehorende nummer te zeggen, terwijl je tegenstanders, die met een controller spelen, moeten proberen te ontsnappen. Het is een leuke gimmick, maar je zal de micro reeds snel wegleggen aangezien de gewone minigames toch leuker zijn.

Qua geluid en graphics stelt Mario Party 6 toch wel teleur. De personages zijn uit weinig polygonen gemaakt en ze bewegen op saaie spelborden. Ook levert Nintendo ons ook alwéér dezelfde tonen die we gewend zijn van Mario & Co. Hier had gerist wat meer werk in gestoken mogen worden.

Mario Party 6 is een middelmatige titel. De singleplayer mode heeft vrij weinig te bieden, aangezien een feestje bouwen met computers niet echt makkelijk is. De multiplayer is al leuker aangezien je met vrienden speelt, maar de actie is gewoonweg té traag om te blijven boeien.

Onze Score:
6.0
gerelateerd spel: Mario Party 6
geplaatst in: GC, Nintendo, Reviews
tags: ,


Leave a Reply