gaming sinds 1997

Mario Power Tennis

Naast het springen op vele vijanden in de Mario-platformgames beoefent onze vriendelijke, dikke loodgieter ook sporten. Denk maar aan Mario Kart: Double Dash!!, Mario Golf: Toadstool Tour en de laatste nieuwe telg in de sportreeks: Mario Power Tennis. Over deze laatste draait het in deze review. Het deel op de Nintendo 64 werd met hoge cijfers beoordeeld en de verwachtingen voor dit deel waren dan ook hooggespannen. Of het spel de verwachtingen kan inlossen lees je in deze review.

Voor dit spel zit een verhaal er natuurlijk niet in, al heeft Nintendo van het introfilmpje een leuk, kort stukje gemaakt waarin Wario en Waluigi gediskwalificeerd worden in een tennistoernooi. Nadat ze uit woede krabbels hebben gemaakt op de gezichten van Mario en Luigi, moeten ze op de vlucht slaan voor de politie. Tijdens deze helse achtervolging raken de twee slechteriken verzeild in een ondergronds lab van Bowser.

Op bevel van hun nieuwe baas beginnen ze te trainen om uiteindelijk onopgemerkt als sterspelers op te dagen tijdens een match. Natuurlijk loopt alles in het honderd en wordt het hele stadion een slagveld. Gelukkig weten Mario & Co. De boel te redden en zijn de bad guys de dupe van hun eigen plannen.

Zoals eerder gezegd heeft dit verhaal geen enkel aandeel in het spel, je doel is om de beste tenniss(t)er te worden van heel Mushroom Kingdom. Om deze wens in vervulling te laten gaan moet je deel nemen aan de toernooien voor één speler. Daarnaast is er nog de mogelijkheid om snel een balletje te slaan voor het plezier, waar je ook met meerdere spelers aan kan deelnemen. Ten slotte zijn er ook nog minigames voor 1 tot 4 spelers.

Elk speelveld speelt een beetje anders, zo doet het ene veld de bal hoger botsen en zal de bal op een ander veld sneller gaan. Buiten andere kleurtjes zien deze velden er wel nogal monotoon uit. Alle characters, en dat zijn er een heleboel, zijn mooi gemodelleerd en bewegen realistisch, voor zover realisme aanwezig is in MPT natuurlijk.

Alle bestaande tennismoves zoals de lob, het dropshot en het flat shot zijn aanwezig. Deze worden allemaal uitgevoerd met verschillende combinaties van de B- en A-knop. Maar MPT zou MPT niet zijn als er geen gekke speciale moves inzitten. Elk personage heeft zijn eigen offensieve en defensieve powershot. Mario tovert bij zijn offensieve powershot een hamer te voorschijn en Daisy duikt bij een defensieve naar de bal om hem alsnog naar de andere kant van het net te slaan, om maar enkele voorbeelden te noemen. Om deze speciale aanvallen te kunnen gebruiken moet je charge-balkje gevuld zijn, dit doe je door je raket klaar te houden, lang voordat de bal ertegen botst .

Wanneer je een solomatch tegen de computer speelt is deze redelijk uitdagend. Niet op het allermakkelijkste niveau natuurlijk, maar wanneer je de lat een beetje hoger legt, kan je soms wel eens problemen hebben. Het lijkt ook alsof de computergestuurde vijand soms doorheeft wat je strategie is. Zo ging ik altijd meteen naar het net om te bal hard naar de achterlijn te meppen, maar na een tijd sloeg de vijand de bal over mij, terwijl ik aan het net stond. Het kan puur toeval zijn, maar misschien ook niet.

Bij een dubbelmatch met de computer handelt je medespeler vreselijk dom en dat kan soms het verschil betekenen tussen winnen en verliezen. Zo gebruikt je teammaat soms zijn defensieve aanval wanneer de tennisbal zich vlak voor je bevindt en je er dus met gemak op kan slaan. Dit is niet alleen irriterend, het kan er ook voor zorgen dat je de volgende bal mist. Het allerbeste blijft gewoonweg de multiplayer. Tijdens de matchen die we hier met z’n vieren gespeeld hebben is er heel wat gebulder en gelach door de kamer gegaan. Net wanneer je denkt gescoord te hebben, gebruikt de tegenspeler zijn defensieve powershot om het tij alsnog te doen keren, spannend!

De minigames zijn zowel in singleplayer als multiplayer speelbaar, maar omdat er nog steeds geen spel is uitgevonden dat teruglacht wanneer ik dat doe, prefereer ik het spelen met andere vrienden. Met de minigames zal je wel even plezier beleven, maar de echte matchen zijn veel leuker.

Mario Power Tennis is een titel waar zowel de single- als multiplayer fanaten plezier aan zullen beleven. Voldoende unlockables zorgen ervoor dat de singleplayer-gamer geruime tijd zoet zal zijn, maar natuurlijk komt het ware kracht van deze titel pas echt naar boven in de multiplayer mode!

Onze Score:
8.0
gerelateerd spel: Mario Power Tennis
geplaatst in: GC, Nintendo, Reviews
tags: , ,


Leave a Reply