gaming sinds 1997

Mario Sports Mix

De vriendelijke loodgieter in blauw-rode outfit met de pronte snor is terug! Beter nog, hij brengt al z’n vrienden mee om samen met jou vier competitieve teamsporten te spelen. Vier is een klein aantal, en dat merk je. Je bent dan ook vrij snel rond met dit spel, al is het wel vermakelijk en krijg je dankzij deze Mario Sports Mix nu eindelijk al die spelregels onder de knie. Of tenminste in grote lijnen.

Wat meteen opvalt zijn de graphics van deze Mario- spelvariant. Wii-gewijs word je ondergedompeld in felle kleuren en niet al te gedetailleerde beelden. Toch springt deze game eruit qua mooi vormgegeven personages en speelvelden. Je kan niet anders dan er vrolijk van worden.

Het hoofdscherm toont je de keuze aan sporten. Bij basketbal, volleybal, trefbal of hockey kan je het met of tegen Mario en zijn vrienden opnemen in een spannende wedstrijd. Bij elke sport krijg je vooraf de spelregels te zien alsook een tutorial over de besturing. Er is zelfs een tutorial voorzien voor de ietwat gevorderde sportbeesten.

Pluspunt aan die besturing is dat jij zelf kan kiezen of je enkel je Wii-remote gebruikt ofwel je Wii-remote en je nunchuk samen. Een derde optie, namelijk het gebruik van een Wii-controller, is jammer genoeg niet inbegrepen in de spelmogelijkheden. Zo kennen we Mario niet! Die tutorial heb je trouwens echt nodig, anders kan je geen vat krijgen op het spelverloop, laat staan speciale moves makes om extra punten te scoren. Gelukkig kent Nintendo het klappen van de zweep en krijg je een kleine poster bijgeleverd waar per sport de bediening overzichtelijk opgetekend staat.

Fragland testte het voor jou uit en we kunnen absoluut het gebruik van de Wii-remote zonder nunchuk aanraden. Speel je met je Wii-remote en nunchuk, dan komt de bediening veelal neer op schudden met dat ding, waar – laat ons eerlijk zijn – niet veel opwinding mee gemoeid is. Tenzij je veel van schudden houdt natuurlijk…

Zoals we van Mario gewend zijn (denk bijvoorbeeld aan Mario Kart), dien je vraagtekens te ‘vangen’. In dit geval door er op te lopen. Wanneer je dat doet krijg je een hulpmiddel in je bezit om je tegenstander de loef af te steken, zo kan je al te ijverige tegenstanders bijvoorbeeld omver kegelen met de gekende groene schildpadjes. Zie je gouden muntjes verschijnen en kan je die vangen, dan geniet je van bonuspunten bij je volgende gescoord punt.

Dit game weet zowel de Mario-fans als liefhebbers van sportgames te bekoren. Fans van de eerste soort kunnen hun hart ophalen aan Mario, zijn entourage, de graphics en de gekende Mario-gamestijl in het algemeen. Gamers die louter van het sportaspect houden kunnen desgewenst met hun eigen Mii-personage strijden om de overwinning in plaats van met Mario, Luigi, Princess Peach en de andere personages te spelen.

Een pluspunt aan dit spel is dat je je expertise op je eigen tempo kan opbouwen. Zo kan je telkens je mede- en tegenstander(s) kiezen. Niet zo speciaal denk je, ware het niet dat je van elk personage te zien krijgt wat hun sterke en zwakke punten zijn. Zo stel je naargelang je eigen kwaliteiten je team en je concurrenten samen. Hoe beter je wordt, hoe moeilijker je het jezelf kan maken dus.

Eindigen doen we met een klassiek pluspunt aan de Mario-games. Zoals steeds kan je nieuwe locaties unlocken naargelang je spelkwaliteiten vooruitgaan. Inderdaad beste mensen, er bestaan nog zekerheden in dit leven!

Mario Sports Mix is alweer een party game zoals we dat gewend zijn van de Wii. In geheel eigen Mario-stijl, ook zoals we dat gewend zijn, brengt het spel vier leuke teamsporten die jou en je vrienden zeker kunnen bezighouden. Het zal je vast niet verwonderen dat er niet echt gelet wordt op de spelregels en het spel best eentonig is. Er zitten te weinig sporten in en bovendien zijn ze te weinig uitgewerkt om lang genoeg te kunnen boeien. Desalniettemin konden we ons best vermaken met dit bijzondere sportgame en is het zo gemakkelijk dat echt iedereen ermee overweg zal kunnen.

Onze Score:
7.0
gerelateerd spel: Mario Sports Mix
geplaatst in: Nintendo, Reviews, Wii
tags: ,


Leave a Reply