gaming sinds 1997

Mario Tennis Open

Mario heeft altijd al van sporten gehouden (je zou het niet zeggen als je naar zijn figuur kijkt) en zeker tennis is iets waar hij en zijn eeuwige entourage gek op zijn. Nintendo oogstte ook al veel succes met Wii Sports waarin de gele tennisbal een hoofdrol speelde en probeert aan dat succes een vervolgje te breien met Mario Tennis Open voor de Nintendo 3DS.

De game houdt het redelijk simpel met een klassieke structuur van enkel- en dubbeltornooien die telkens bestaan uit drie wedstrijdjes en die je gaandeweg vrijspeelt, net als nieuwe kostuums en spulletjes voor je ventjes. Er zijn een dik dozijn figuurtjes om uit te kiezen zodat je alvast niet hoeft te kniezen dat je niemand vindt die je aanstaat. En nee, Nadal zit er niet bij en Henin ook niet. Ook de gameplay zit eenvoudig in elkaar, met de zes basisslagen (je kent ze wel) die je met de knopjes (werkt uitstekend) of met de touch screen (suckt) kan uitvoeren.

Iets ingewikkelder wordt het bij de keuze tussen het aansturen van je mannetje via de circle pad (aan te bevelen omdat het werkt zoals je zou verwachten) of via de bewegingsgevoelige sensoren van de 3DS. Die laatste methode plaatst je gezichtspunt dichter bij je speler, maar neemt deels een stuk controle weg aangezien je automatisch naar de juiste plaats zal lopen en bovendien kan je deze optie niet in 3D spelen. Precies en voldoening gevend is het dan allemaal ook al lang niet meer, maar voor de kleinsten is het wellicht toegankelijker omdat ze dan enkel nog op de knopjes moeten duwen.

Cirkelknopje gebruiken dus want voor wat oudere spelers is de uitdaging anders ver te zoeken. Het is niet de bedoeling van een spel als dit, maar we willen toch niet op automatische piloot winnen? Leuke toevoegingen zijn onder meer de speciale slagen waarbij je de juiste shot moet uitvoeren op de juiste plaats (aangegeven op het tennisplein) waarna je een soort super-versie uitvoert van dat shot.

Zoals je al vermoedde kan je de dubbeltornooien weliswaar op je eentje afwerken – ook al is de A.I. niet van hetzelfde niveau als jij zelf zal zijn – maar je kan gelukkig ook met zijn tweeën tegen elkaar spelen, zelfs als je maar één cartridge bij je hebt. Goed! Online lukt ook aardig, maar het is allemaal wat veel gedoe voor de korte wedstrijdjes die je maar kan kiezen. De minigames zijn goed gekozen, zeker die waarin je Mario levels uit Super Mario Bros. laat afwerken door goed te tennissen. Tenslotte kan je ook nog Exhibition wedstrijden spelen waarbij je zelf de details kan instellen.

Mario Tennis Open is best een leuk spelletje, maar we gebruiken hier het woord ‘spelletje’ erg bewust omdat we toch wat diepgang, een langere levensduur of zelfs kleurrijk spektakel misten. Een aangenaam tijdverdrijf en het vrijspelen van spulletjes kan je net lang genoeg bezig houden om de toegankelijke maar al bij al oppervlakkige gameplay aan te vullen. Iets voor de jongere gamers dus of voor wie wat zorgeloos tijdverdrijf wil op zijn of haar 3DS.

Onze Score:
6.0
gerelateerd spel: Mario Tennis Open
geplaatst in: 3DS, Nintendo, Reviews, Trailers
tags: , , , ,


Leave a Reply