gaming sinds 1997

Max Payne

Agent Max Payne’s gezin werd vermoord en sindsdien is hij niet meer dezelfde persoon. Hij leeft teruggetrokken en is overgeplaatst van moordzaken naar een departement dat zich bezighoudt met onopgehelderde zaken waar hij hoopt om ooit iets te vinden dat hem zal helpen de moordenaars van zijn vrouw en kind te vinden.

Wanneer op een dag een vrouw dood op straat gevonden wordt slechts iets nadat ze bij hem vertrokken is wordt Max verdacht van de moord maar Max’ oude partner vindt een connectie tussen de vrouw en de dood van Max’ gezin. Echter, voordat hij Max kan laten weten wat het is dat hij gevonden heeft wordt ook hij vermoord. Max is er nu zeker van dat hij dichtbij de oplossing zit en met de hulp van de zus van de vermoorde vrouw, gangster Mona Sax, komt hij erachter dat alles gelinkt is met een voormalig soldaat die een soort van experimentele drug gebruikt en distribueert waardoor mensen bovennatuurlijke wezens gaan zien. Wat Max echter niet weet is dat sommige van zijn vrienden niet te vertrouwen zijn…

Max Payne is gebaseerd op het gelijknamige videospel en om eerlijk te zijn moeten we zeggen dat het een van de beste videogame adaptaties van de laatste tijd is. De atmosfeer is juist, Mark Waghlberg doet een zeer goede job en het enige lid van de cast die niet op haar plaats lijkt te zijn is Mila Kunis van “That 70s Show”. Het is nogal moeilijk om te geloven dat zij een dodelijke moordenaar van de maffia is.

Het beeld en geluid creeren een atmosfeer die heel hard op die van Sin City lijkt maar alhoewel de film dat niveau van kwaliteit niet bereikt helpt het wel met de sfeerzetting zoals in het spel.

Al bij al zeker een film die je wil bekijken als je een gamer bent maar het gewone publiek zal het mogelijk een beetje chaotisch en fragmentarisch vinden omdat sommige scenes een beetje raar aanvoelen binnen de gegeven verhaallijn.

De blu-ray heeft ook enkele interessante extra’s die zeker de moeite waard zijn om te bekijken en ook beeld en geluid zijn zeker niet om over te klagen

Onze Score:
6.0

geplaatst in: BLU, Fox, Reviews
tags:


Leave a Reply