gaming sinds 1997

Mega Man Battle Network 5: Double Team

MegaMan is een van de oudere helden in gamesland. Net zoals Mario en Sonic heeft hij al een relatief lange “saga” achter de rug, maar blijkbaar was dit nog niet genoeg voor de kleine held met zijn armkanon. Dit is het nieuwste avontuur in de MegaMan-reeks en wat voor één! Het zit volgestouwd met actie, een mega-arsenaal aan wapens en een massale opkomst van vijanden.

Deze MegaMan Battle Network 5: Double Team is, net zoals alle andere Battle Network-games in de reeks, een soort RPG/action-adventure game. Jij speelt de rol van een kleine jongen genaamd Lan. Hij is de zoon van de uitvinder van de zogenaamde “Pets”. Een Pet is in tegenstelling wat je zou denken geen huisdier. Integendeel: het is een computer programma in de vorm van een handheld console!

Het programma is ontworpen om op een interactieve manier rond te dwalen in een wereldwijd netwerk en moderne computervirussen tegen te gaan. Die virussen worden in het spel voorgesteld als diertjes, robots en allerlei andere gekke wezens waartegen je moet vechten. Door te vechten kan je dan weer nieuwe wapens verdienen etcetera.

Het vechtsysteem in dit spel is iets wat je zeker origineel kan noemen. De manier waarop je vijanden tegenkomt is een beetje gelijkaardig aan de Pokémon en Final Fantasy reeksen: je dwaalt rond in de wereld en plots “warp” je naar het slagveld. Daar zie je dan je vijand voor je staan vanuit een diagonaal zijaanzicht en kan het gevecht beginnen. Het terrein waarop je vecht is onderverdeeld in 2 delen bestaande uit vakjes. Iedere zijde heeft zijn deel (waaronder dus 1 van jou). Over de vakjes kan je je voortbewegen en dan de tegenstand wegblazen met je speciale wapens. Die wapens kan je trouwens kopen of verdienen door te vechten. Goed, je gebruikt dan natuurlijk zoals gezegd die wapens om je vijand van kant te maken, maar wat als je wapens leeg zijn? Wel, om de zoveel tijd word je tijdens het gevecht gevraagd om nieuwe wapens te selecteren die je op dat moment in je virtuele rugzak hebt zitten. Je kan echter niet zomaar eender welk wapen kiezen, je moet wapens kiezen uit dezelfde klasse. Die variëren dan ook qua kracht en snelheid.

Het spel zelf, of toch de spelwereld, wordt weergegeven op het bovenste schermpje, maar op het onderste scherm kan je wel iets heel speciaals vinden! Het is namelijk de lay-out die je op de eerder vernoemde Pet zou kunnen terugvinden en het past prima in het hele Battle Network-sfeertje. Je kan via een knopje naar het menu gaan waar je bijvoorbeeld je e-mail kan lezen, je wapens die je op dat moment bijhebt bekijken, een DS-netwerk beginnen, … noem maar op. Dat is zeker nodig, aangezien je gaandeweg e-mails kan krijgen van je vrienden en soms zelfs je vijanden! Iedere mail bevat dan weer tips die je zeggen wat je te doen staat.

Qua graphics moet je van dit spel jammer genoeg niet te veel verwachten. Echte 3D-modellen zal je niet tegenkomen, alleen “platte” mannetjes van enkele pixels groot. De tekenstijl is langs de andere kant wel aangenaam en past perfect. Het geeft een wat cartoonachtig gevoel. Verder valt er over de graphics eigenlijk niet meer te vertellen; ze zijn relatief standaard.

Om het even terug over de sfeer te hebben. Die wordt voor een groot deel bepaald door de verhaallijn. Het is een ingewikkeld plot van vaders en vrienden die ontvoerd worden door een bende “slechteriken”. Jouw doel in het spel is dan natuurlijk om iedereen terug te vinden en te bevrijden…Nogal logisch eigenlijk. Het verhaal op zich lijkt niet zo speciaal, maar het is wel uitgewerkt tot in de kleinste details. Je komt gaandeweg relatief veel te weten over de personages. Het houdt je als het ware gekluisterd aan je DS; de drang om het spel uit te spelen en alles te weten te komen neemt steeds toe.

Verder valt er eigenlijk niet zo veel over dit spel te vertellen. Het is mooi in al zijn eenvoud, maar toch heeft het zo zijn meer ingewikkelde kantjes (zoals het wapensysteem). Dit is een spel dat geschikt is voor iedere gamer, van jong tot oud. De verslavingsfactor is groot. Langs de andere kant zijn er natuurlijk ook de mindere punten. Zoals ik al zei is het wapensysteem echter redelijk ingewikkeld en duurt het dus een tijdje vooraleer je het volledig door hebt. Dat samen met de matige graphics zullen ongeveer de minpunten van deze MegaMan Battle Network 5: Double Team zijn.

Onze Score:
8.0
gerelateerd spel: Mega Man Battle Network 5: Double Team
geplaatst in: Capcom, DS, Reviews
tags: ,


Leave a Reply