gaming sinds 1997

Men in Black 3

Agenten J en K hebben in de laatste vijftien jaar al heel wat samen gezien maar wanneer K na een missie plots nog grimmiger en melancholisch dan ooit lijkt te zijn heeft J door dat er iets mis is. De volgende dag wordt hij wakker met een enorme behoefte aan chocolademelk en als hij op het MIB hoofdkantoor aankomt blijkt hij plots samen te werken met Agent AA en lijkt niemand K meer te kennen. Behalve Agent O dan, zij weet te melden dat K in 1969 gedood werd tijdens een missie waarbij hij de planeet redde.

Het wordt duidelijk dat een gevaarlijke alien genaamd Boris the Animal uit de gevangenis op de maan ontsnapt is, teruggekeerd is in de tijd en daar K om het hoekje gebracht heeft om zo de baan vrij te maken voor zijn soort om de Aarde aan te vallen. J keer ook terug in de tijd naar de dag voordat K gedood wordt, ontmoet daar de jongere versie van zijn partner en samen gaan ze op pad om Baris te stoppen voor het te laat is…

Tijdreizen, tijd, te laat, … yup, het klinkt ingewikkeld en je kan maar beter niet beginnen erover na te denken want dan kom je er al snel achter dat het allemaal op niets slaat, net zoals elke film over tijdreizen. Als je dat achter je kan laten slaagt Men in Black erin om de verwachtingen in te lossen. MiB 2 was een beetje een teleurstelling maar bij dit derde deel is dat niet het geval en daar kunnen we Josh Brolin voor danken. Zijn imititatie van jongere versie van knorrige Tommy Lee Jones als Agent K is gewoon superb en levert net dat beetje extra dat Men in Black nodig heeft om boven de middelmaat uit te schieten. De film an sich is leuk en onderhoudend, en de special effects zijn cool, maar zonder Brolin zou MiB 3 waarschijnlijk niet het succes geworden zijn dat het nu is.

We krijgen nog maar een schitterende beeldkwaliteit met veel diepte en detail, sprankelende kleuren en diepe zwartwaarden. Het minpuntje van de hoge detaillering, echter, is dat hierdoor de visual effects wat onecht overkomen maar dat is natuurlijk muggeziften als je het bekijkt in de context van de gehele film. Op audiogebied krijgen we een zeer goede track die constant alle kanalen tot hun recht doet komen zonder de dialogen weg te doen zakken. Goed!

Bij de extra’s krijgen we meer dan een uur aan goodies met een spelletje dat leuk is om een keer te spelen, bloopers en een boel promotionele en produktie features die zowat alle aspecten van het maken van de film bekijken alsook de gebruikelijke interviews met cast en crew.

Onze Score:
7.0

geplaatst in: BLU, Reviews, Sony Pictures
tags: , ,


Leave a Reply