gaming sinds 1997

Messengers 2-Disc SE, The

De familie Solomon woonde tot voor kort in Chicago maar vanwege wat problemen met dochterlief hebben mamma Denise en pappa Roy besloten om hun boeltje te pakken en naar het platteland te vertrekken. Ze kopen een oud huis in Noord Dakota waar ze zonnebloemen willen gaan telen en hopen op een beter (en vooral rustiger) leven.

Eens aangekomen wordt al snel duidelijk dat de woning wel een opfrisbeurt kan gebruiken, maar dat slaat hen niet uit het lood. Roy begint met het planten van de bloemen terwijl Denise het huis een opknapbeurt geeft. Dochter Jess mag ondertussen op haar broertje passen die blijkbaar overal interessante dingen ziet voorbijkomen. Interssante dingen die echter niet al te positief voor de gezondheid lijken te zijn. Niet lang na hun intrek begint ook Jess bovennatuurlijke zaken te zien (en ondergaan) maar niemand gelooft haar…

The Messengers heeft een redelijk bekend concept: “familie koopt oud huis tegen dumpprijs en komt achteraf te weten dat het er spookt en dat ze mogen vrezen voor hun leven”. Op zich niets mis mee en we hebben al genoeg films gezien die dit toch onderhoudend kunnen brengen. The Messengers blinkt echter slechts in 1 ding uit en dat zijn de schrikeffecten. Op de juiste momenten zal de muziek aanzwellen of wegvallen, de spanning wordt redelijk goed opgebouwd, maar dit wordt zwaar teniet gedaan door de ongelooflijk onnozele plot twists op het einde.

De acteerprestaties zijn ook al niet denderend te noemen aangezien de geesten meer leven in zich lijken te hebben dan de gedeprimeerde familie Solomon, en om het plaatje compleet te maken kunnen we nog vertellen dat we de geesten uit The Ring en The Grudge nu écht wel al in meer dan genoeg films hebben zien voorbijkomen.

Heren regisseurs, graag terug wat originaliteit! Dank u!

Onze Score:
5.0

geplaatst in: Dutch Filmworks, DVD, Reviews
tags:


Leave a Reply