gaming sinds 1997

Micro Machines V4

Weet je nog die autootjes van toen je klein was? Het is die nostalgie die Codemasters wil terugbrengen met Micro Machines V4.

Bij het zien van de demo en het spelen ervan kreeg ik toch een goede indruk. Micro Machines V4 zag er wel wat grappig uit en speelde ook leuk. Dat wil natuurlijk niet altijd zeggen dat het volledige game ook zo fantastisch zal zijn en bij dit spel is dit helaas zo. Het is wel leuk, maar daar blijft het ook bij, want het zal al snel niet meer boeien. Het concept is nochtans lang niet slecht: racen als klein autootje in de grote wereld van de mensen.

Buiten het gewone racen heeft Micro Machines natuurlijk ook nog een aantal varianten; klassiekers zoals bijvoorbeeld racen tegen de tijd zijn er ook bij. Meestal draait het echter om een soort puntenrace. Je scoort door een bepaalde afstand te nemen van je tegenstanders of door ze van de weg te duwen. Het is dan wel een leuke modus, maar er ligt ook ietsje te veel focus op.

Door lekker veel te winnen speel je nieuwe auto’s uit verschillende pakketten vrij, maar die lijken er eerder te zijn voor de versiering of om te verzamelen, want alle auto’s voelen hetzelfde aan. Er is vaak geen enkel merkbaar verschil bij het racen.

Misschien valt er wat te beleven met de multiplayer? Helaas stelt ook die teleur. Je kan wel met twee tegen elkaar racen, maar dan wel op dezelfde computer. Racen over het internet is er dus niet bij.

De graphics zijn ook niet zo geweldig. Over het algemeen ziet alles er wel uit zoals te verwachten valt, maar water en spiegels worden heel slecht weergegeven. Het geluid is gelukkig wel in orde, het is zelfs het sterkste punt van het spel. Het omgevingslawaai doet bij momenten namelijk heel realistisch aan, maar een spel kan natuurlijk niet boeien door geluid alleen.

Is Micro Machines V4 een leuk spel? Ja, maar niet voor lang. Bovendien schort er ook hier en daar wat aan. Het voelt aan als Monopoly voor de computer en het lijkt mij uiteindelijk dus veel beter met de echte autootjes te spelen.

Onze Score:
7.0
gerelateerd spel: Micro Machines V4
geplaatst in: Codemasters, PC, Reviews
tags: ,


Leave a Reply