gaming sinds 1997

Microsoft’s nieuwste console: Xbox One

xboxoneMicrosoft heeft vandaag hun volgende console voorgesteld die de naam “Xbox One” meekrijgt en dus niet Xbox720 of Durango.

De “belangrijkste” features van het toestel zijn volgens Microsoft dat je ermee TV kan kijken, dat de Xbox One aangezet kan worden door gewoon “Xbox On” te zeggen, je de Home (page) kan aanpassen naar je eigen wensen met je favoriete games, TV series en entertainment, dat je twee zaken tegelijk kan doen (multiplayer game spelen terwijl je via Skype kan bellen bvb.) en dat Skype ingebouwd is en je er zelfs groepsessies mee kan doen. Verder kan je ook zien wat er populair is op Xbox One en de OneGuide geeft je de mogelijkheid om via spraakcommando’s dingen op te zoeken.

Xbox Live is natuurlijk weer van de partij maar anders dan de geruchten deden vermoeden moet je niet permanent online zijn met de console. Nieuwe functionaliteit hier is dat games in stukken gedownload kunnen worden zodat je sneller kan beginnen spelen terwijl de rest in de achtergrond verder downloadt, en je kan ook je gehele profiel, games en entertainment in de cloud opslaan zodat je deze vanaf eender welke Xbox One console kan oproepen.

Een nieuw Smart Match systeem moet ervoor zorgen dat je makkelijker mensen vindt om mee te spelen en het nieuwe Game DVR systeem zorgt ervoor dat je beste prestaties automatisch opgeslagen worden in de cloud zodat je ze makkelijk kan delen. Achievements worden uitgebreid en verbeterd, terwijl ze eveneens opgenomen en opgeslagen worden om te kunnen delen met vrienden.

De hardware dan: Het hart is een 8-core AMD chip die 4 keer stiller zou moeten zijn dan die van de Xbox360, we krijgen 8GB DDR3 RAM, een 500GB harddisk, een Blu-ray speler, USB 3.0, HDMI 1.4 output, drie aparte 802.11n radio’s, WiFi Direct, support voor zowel 1080p als 4K resolutie, 7.1 geluid en Kinect met een 250.000-pixel infrarood dieptesensor en 720p webcam. De controller reageert trouwens ook op de nieuwe Kinect sensor zodat je beweging kan combineren met een joypad controller.

Het systeem draait op drie operating systemen; een apart Xbox One platform, een kernel van windows die o.a. webtoegang verzorgt, en een derde die de vorige twee met elkaar doet werken.

Slecht nieuws voor diegenen met een grote catalogus aan Xbox360 games; Microsoft Xbox Live VP Marc Whitten heeft ondertussen geconfirmeerd dat er géén backwards compatibility zal zijn vanwege de totaal nieuwe architectuur waarop de console draait. Dat geldt trouwens ook voor Xbox Live Arcade.

Zowat de grootste aankondiging naast de console zelf was een Halo TV-serie van Steven Spielberg, maar er werden ondertussen ook nogal wat titels van games bekend gemaakt die op de Xbox One zullen verschijnen; Forza Motorsport 5, Quantum Break (van Remedy), Call of Duty: Ghosts, Battlefield 4, Destiny (van Bungie), Thief (de reboot), Watch Dogs en Assassin’s Creed 4: Black Flag.

Trailers van de presentatie alsook games kan je vinden in onze aparte overzichtspost.


geplaatst in: Microsoft, Nieuws, Xbox One
tags: ,


Leave a Reply