gaming sinds 1997

Monster Hunter Tri

De Monster Hunter serie gooit al een tijd hoge ogen in Japan en Capcom wil maar al te graag dat succes uitbreiden naar de rest van de wereld. Monster Hunter Tri en de Wii op het voorplan dus voor een geslaagde evolutie van de reeks ondanks de nog altijd ondermaatse online mogelijkheden van de Nintendo console.

Je start je avontuur natuurlijk passend als een onwetende nieuweling met amper genoeg materiaal om een nestje meelwormen te vermorzelen. Wat gemakkelijke opdrachten later heb je al één en ander in je rugzak zitten en kan je echt aan het werk. Je zal immers niet alleen moeten doen wat de titel laat vermoeden – monsters over de kling jagen – maar ook planten moeten verzamelen, receptjes ontdekken en uitproberen, spulletjes oprapen na je gevechten en vallen leren maken.

Meer nog, je kan je personeel aan het werk zetten om te gaan vissen, nieuwe wapens te smeden of je boerderij juist te beheren zodat er altijd een sappig biefstukje op je wacht wanneer je thuiskomt met je door bloed besmeurde kleren. Onderschat dit RPG-gedeelte niet want het is niet alleen levensnoodzakelijk en pakweg welke uitrusting je kiest heeft invloed op welke beesten je het best ermee aanpakt, maar het vormt eveneens erg welkome afwisseling en een enorm uitgebreide toevoeging aan de rest van het spel.

Grut genoeg om op te trainen dus, maar de game draait echter vooral om het opsporen en uitschakelen van de grotere, monsterlijke creaturen. Stuk voor stuk zijn die dikwijls gigantische dingen een hele opdracht om neer te leggen of te vangen. Wat me vooral opviel is dat ze best gevarieerd zijn en je altijd een uitdaging voorschotelen zonder dat dit betekent dat je simpelweg minutenlang een levensbalk moet wegknabbelen. Ze hebben verrassende trekjes en elk beest lijkt wel een soort eigen persoonlijkheidje te hebben wat het alleen maar interessanter maakt en je moet met je gedachten bij je tegenstander en je knoppen blijven om te overleven.

Wie al een veteraan is van de reeks zal niet op zijn honger blijven zitten want we mogen onze tanden nu ook zetten in de onderwatergevechten. Sommige dieren kunnen immers zowel op het land als in het water de rotzak uithangen wat betekent dat er nog een stuk meer afwisseling zit in de onmoetingen. De makers hebben overigens echt hun best gedaan om originele diertjes te bedenken die ook onder water gebruik maken van de omgeving om je het moeilijk te maken. De animaties zijn zowel boven als onder de waterspiegel exemplarisch. De Wii op zijn best met andere woorden en gecombineerd met de sfeervolle omgevingen wordt het een wereld die erg geloofwaardig je avonturen omkadert. Enkel de te vaak opduikende laadschermen delen de landschappen in stukken.

De online mogelijkheden dan. Mijn eerste gedachten: jammer dat we dit niet spelen kunnen op Xbox Live of PSN, of misschien anders: jammer voor dit spel dat Nintendo online nog altijd stiefmoederlijk behandelt. Samen op jacht gaan is nog een stuk spannender, tactischer en opwindender dan alleen, en alhoewel het best vlot gaat om medespelers te vinden zal je wat langer bezig zijn om af te spreken met je eigen vrienden.

Nog even dit: gebruik de klassieke controller in plaats van de Remote want het speelt een stuk makkelijker.

Monster Hunter Tri op de Wii is een leuke verrassing. Nog een stuk beter, uitgebreider, beter spelend en mooier dan de handheldversies is de game een plezier om op jacht in te gaan. Wie online kan met zijn console moet dit zeker doen want eens je met vrienden één van die grote monsters in het vizier krijgt, kan de pret en de spanning zeker niet meer op. Capcom, we wachten op een Monster Hunter HD voor de 360 en PS3.

Onze Score:
8.0
gerelateerd spel: Monster Hunter Tri
geplaatst in: Capcom, Reviews, Wii
tags: ,


Leave a Reply