gaming sinds 1997

Mutant Chronicles

Op het einde van de laatste Ijstijd heeft De Vijand “The Machine” vanuit de ruimte naar de Aarde gestuurd om de mensheid om te vormen tot gruwelijke mutanten. Gelukkig was er een held die erin geslaagd was om The Machine te verslaan en daarna werd het toestel begraven met een groot “seal” erover om te zorgen dat het zijn werk niet zou kunnen hervatten. In de 28e eeuw gaat het niet zo goed met de mensheid. De grondstoffen zijn schaars en vier mega-corporations zijn met elkaar in strijd om hun handen op wat er nog over is te kunnen leggen. Tijdens een van de gevechten wordt “the great seal” beschadigd en niet lang daarna wordt het slagveld overspoeld door mutanten.
Terwijl de mutanten de wereld aan het overnemen zijn en de mensheid probeert te vluchten naar Mars stelt broeder Samual, een gelover in God en The Chronicles – een boek dat het verhaal van The Machine vertelt – een team van gehardende soldaten samen om de voorspelling dat het toestel uiteindelijk zal verliezen tot waarheid te brengen.

Mutant Chronicles begint als een loopgravenoorlog (Wereldoorlog 1), transformeert in een Resident Evil spin-off om uiteindelijk dan weer richting Lord of the Rings te draaien. En dan heb ik nog niet de moeite genomen om verdere vergelijkingen met andere films op te zoeken. Wil dat zeggen dat de film zuigt? Inderdaad!

Het idee achter het verhaal is op zich niet zo slecht maar de referenties naar religie, de idiote special effects, de plotwendingen die je van mijlenver ziet aankomen en de cast die duidelijk geen idee heeft van hoe ze moeten acteren zorgen ervoor dat deze film echt de moeite niet waard is. Het is duidelijk dat het ditmaal de regisseur is die aan de basis ligt van deze miskleun want als je de cast bekijkt zou je beter werk verwachten.

Ik stel voor om deze dus gewoon in de winkelrekken te laten liggen

Onze Score:
3.0

geplaatst in: DVD, Reviews, Universal
tags:


Leave a Reply