gaming sinds 1997

Mystery Case Files: The Malgrave Incident

Mystery Case Files is een reeks die al een tijdje meegaat in de wereld van casual gaming. Zoals bekend draait de game rond het zoeken naar verborgen voorwerpen tussen een hele hoop rommel op je scherm. Met elke succesvolle “vangst” kom je dichter bij het oplossen van een mysterie waarvoor je als detective ingeroepen was. De mysteries in kwestie variëren van komische ontvoeringen of verdwijningen tot meer donkere moorden en geheimen uit het verleden.

Na een uitstapje naar de DS, komt er nu ook een game uit op de Wii: De zaak Malgrave. De kern van het zoeken naar voorwerpen op je scherm wordt behouden, maar wordt meer uitgebreid met puzzels, waardoor je nu meer van een echte puzzelgame kunt spreken.

De Malgrave uit de titel is een oude man die schijnbaar alleen op zijn eigen eiland woont en je hulp inroept om zijn zieke vrouw te redden. Het enige dat haar nog kan in deze wereld houden is het speciale “roze stof” dat enkel op het eiland te vinden is, en waaraan miraculeus genezende eigenschappen worden toegedicht. Om genoeg stof te verzamelen, moet je verborgen voorwerpen zoeken en puzzels oplossen. En natuurlijk moet je en passant ook nog eens het mysterie van het eiland en zijn eigenaar ophelderen. Het eiland blijkt immers door iedereen verlaten te zijn nadat er een grote ramp had plaatsgevonden.

Het lijkt misschien saai om telkens weer te gaan zoeken naar spullen op je scherm, maar Mystery Case Files slaagt er wel in om het interessant en afwisselend te houden. De afwisseling wordt ook voorzien door de puzzels die je moet oplossen om bepaalde gebieden te kunnen betreden. Er zit immers heel wat variatie in, maar langs de andere kant zijn ze niet bijzonder moeilijk, en het mochten er ook wel wat meer zijn.

Om je te helpen worden alle belangrijke observaties neergepend in een dagboek. Als je het eiland zo en nu en dan eens gaat verkennen, kan je altijd wel een aantal hints vinden. Het eiland verkennen wordt bovendien beloond met een aantal verzamelobjecten die een blik werpen op het verleden van het eiland en het leven van de hoofdpersonages.

Een duidelijk pluspunt is de sfeer die de game weet te scheppen: je waant je op een authentiek spookeiland. Het lijkt wel of de bewoners elk moment kunnen thuiskomen, maar tegelijkertijd kan je ook niet naast de chaos van her en der verspreide voorwerpen en kleren kijken.

Mystery Case Files: de zaak Malgrave heeft zo zijn charmes: het verhaal, de sfeer en de puzzels maken het een leuke game. Echt memorabel is het spel echter niet, het is er eerder één van dertien in een dozijn. Maar, ook al is het geen knaller, Mystery Case Files: De Zaak Malgrave is wel een heel degelijke game, zonder foutjes. En dat telt ook wel voor iets.

Onze Score:
7.0
gerelateerd spel: Mystery Case Files: The Malgrave Incident
geplaatst in: Nintendo, Reviews, Wii
tags: ,


Leave a Reply