gaming sinds 1997

NBA 2K11

2K Sports moet het dit jaar opnemen tegen niemand minder dan… Ja wie eigenlijk? De concurrentie is helemaal verdwenen omdat EA beslist heeft om hun NBA game te annuleren na slechte kritieken op de demo. Een echte vergelijking zullen we dit jaar dus niet kunnen maken, maar de vraag is eerder of NBA 2K11 dit keer de lat even hoog legt als bij de vorige titels uit de reeks.

Eigenlijk hoeven we je niet langer aan het lijntje te houden. Het spel is keer op keer goed en ook ditmaal kunnen we weinig opmerkingen maken. We kunnen deze recensie dus maar beter afsluiten, maar dat mag ik jammer genoeg niet. We gaan dus toch nog even iets dieper kijken, wat muggenziften en de nieuwigheden bespreken!

Michael Jordan is het personage dat deze keer in de schijnwerpers staat bij NBA 2K11. Bij het opstarten van het spel word je meteen in een wedstrijd gedropt. Als je al wat ervaring hebt opgedaan in deze reeks zal dit geen enkel probleem voor je zijn en kan je enkel maar gelukkig zijn dat je onmiddellijk weer met de grote jongens kan meespelen. Voor nieuwkomers is het echter een ander verhaal. Je weet niet echt wat je overkomt en deze match zal in dat geval dan ook vrij faliekant aflopen.

Het instapniveau ligt hier iets hoger dan bij andere spellen en dat viel ons dan ook op. Dit heeft als resultaat dat er realistische en spannende matches op je beeldscherm worden getoverd en zo vormt het ook wel een pluspunt. Als je echter een beginner bent en je voelde je enorm triestig na het verliezen van je eerste wedstrijd is er de mogelijkheid om te oefenen in de uitgebreide ‘practice’-modi. Erg interessant is ook de optie om deel te nemen aan wedstrijden die gesimuleerd worden door NBA Today, een dagelijkse lijst met real-time competities, die jij dan op de dag zelf kan spelen en proberen een andere draai te geven dan wat er zich in het echt afspeelt.

Naast de verschillende opties die ook in vorige games aanwezig waren is er nu de gloednieuwe Michael Jordan Challenge. Zoals eerder vermeld is het pronkstuk van 2K11 de gelijknamige basketbalspeler en vandaar dus ook dit speltype. Je wordt teruggenomen naar het begin van de carrière van Michael bij de Chicago Bulls en doorloopt op die manier zijn hoogtepunten.

Het begint allemaal ergens rond 1999 in een match tegen de Boston Celtics. Je dient niet enkel te winnen, maar ook ‘x’ aantal punten, ‘x’ aantal assists en eventueel andere opdrachten te voltooien. Een leuke bijkomstigheid dus om het spel een wat langere speelduur mee te geven en fans te plezieren. Tevens kan je ook gadgets zoals bijvoorbeeld andere schoenen vrijspelen door het andere team figuurlijk de deur te wijzen.

De ontwikkelaar is er opnieuw in geslaagd om mooie grafische aspecten neer te zetten. Lichteffecten op de tribunes, zwetende spelers, cheerleaders, het spel bevat het allemaal! Misschien niet veel nieuws onder de zon maar het zijn die kleine details die het hem doen. Samen met de mooie grafische afwerking zet het geluid de perfecte sfeer neer. Juichend publiek, muziek, geluidseffecten, het zit gewoon allemaal goed en je waant je dan ook in het land van de NBA.

Plaats boven dit alles nog eens een goede en uitgebreide besturing en wat kan er nog fout zijn aan dit spel? Het enige wat we misschien kunnen opmerken zijn de ietwat houterige bewegingen tijdens het af- en aantreden van spelers en persoonlijk vonden we dat er soms wat veel time-outs plaatsvonden die het vloeiend spelen verbreken. Al bij al dus alweer een meer dan geslaagde aflevering en het aanschaffen waard.

Onze Score:
8.0
gerelateerd spel: NBA 2K11
geplaatst in: 2K Games, Reviews, X360
tags: , ,


Leave a Reply