gaming sinds 1997

NBA 2K12

NBA 2K12 is de opvolger van wat vorig jaar al het beste basketball game op de markt was. Met de versie voor 2012 wordt deze titel simpelweg verlengd, en niet alleen omdat de concurrentie op de reservebank is blijven zitten.

Na het succes van de retro-wedstrijden die je kon afwerken met Michael Jordan hebben de ontwikkelaars beslist om veel meer van dat lekkers in deze nieuwe te stoppen. Niet minder dan vijftien toppers die de sport groot hebben gemaakt maken hun opwachting op een historisch perfecte manier en in wedstrijden die bij fans legendarisch mogen genoemd worden.

Alhoewel ik eerlijk gezegd geen bal afweet van hoe de NBA er vroeger uitzag of wat precies die mannen gepresteerd hebben (buiten misschien Dennis Rodman of Magic Johnson), werd ik erg gecharmeerd. De presentatie zit helemaal goed en je kan de nostalgie van je scherm voelen druipen, onder meer dankzij knappe grafische effecten, de correcte piepgeluidjes en natuurlijk het feit dat de spelers plots in old-skool broekjes zitten. De arena’s transformeren je huiskamer naar iets uit het verleden. Een droom voor wie als klein jongetje of meisje ooit in de schoenen wou staan van hun helden.

Met de My Player modus is dat overigens nu ook absoluut mogelijk. Je maakt je eigen speler aan en in luttele ogenblikken mag je in het voetlicht treden van één van de meest populaire competities in de wereld. Je speelt wedstrijden, bouwt je carrière uit en geeft interviews totdat je zelf opgenomen wordt in de Hall of Fame. Voor multiplayerpartijtjes kies ik nog steeds liever voor iets zoals FIFA, maar als singleplayerervaring kan deze wel tellen.

De attentie voor details en de liefde voor de sport voel je overigens doorheen de hele game. Niet alleen wordt er gul omgesprongen met teams en mogelijkheden, ook met de animaties zit het helemaal goed en zoals jullie al weten lijkt het wel alsof je een match op TV aan het bekijken bent en niet zelf aan de controls zit.

Controls die je dankzij enkele lessen best snel onder de knie kan krijgen en logisch in elkaar zitten. Je mannetje volgt strak je input, wat altijd handig is in hectische sportgames, en ook met de AI lijkt het snor te zitten. Of dat is toch wat bleek na een paar uurtjes spelen: hoe beter je speelt, hoe leuker het wordt en hoe meer je beloond wordt voor het volgen van tactieken en het geduldig wachten op een kans om te shotten.

NBA 2K12 zit qua gameplay niet erg anders in elkaar dan 2K11, maar je krijgt wel hopen meer retro-mogelijkheden en die maken van dit game een echt pareltje. Bovendien is de carrièremodus meer dan genietbaar en zijn de graphics om duimen en vingers bij af te likken, nu ook doorheen de ganse basketbalgeschiedenis. Aanrader voor de fans, ook voor wie de hele reeks al liggen heeft.

Onze Score:
9.0
gerelateerd spel: NBA 2K12
geplaatst in: 2K Games, Reviews, X360
tags: , ,


Leave a Reply